İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Alpin Çorap'ta düşük zam dayatmasını kabul etmeyen işçiler iş durdurdu. Tüm vardiyalarda iş durdurulmasının ardından işveren, tüm işçilere 2500 TL zam yapılacağını açıkladı ve kimsenin işten atılmayacağını taahhüt etti.

Düşük zamma karşı iş bırakan Alpin Çorap işçileri 2500 TL zam aldı

Alpin Çorap’ta çalışan işçiler, dün açıklanan zam oranlarının ardından iş bıraktı.

İşçilerin, Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ilettiği bilgiye göre, üç vardiya çalışan fabrikada 08.00-16.00 vardiyası sürerken zam oranları açıklandı.

Yapılan zamların beklentinin çok altında olduğunu gören işçiler makineleri kapattı.

"GEÇİNMEYE YETECEK GİBİ DEĞİL"

“Sektör ortalaması 6 bin 500 TL civarındayken, bizim 5 bin TL’nin biraz üzerinde ücretle çalışmamız bekleniyor” diye konuşan işçiler, sıvıyağın bile fahiş fiyatta olduğu bir ortamda, ücretlerinin geçinmeye yetmediğini ifade etti.

Saat 15.00 civarı başlayan iş bırakma eylemine, diğer vardiyadaki işçiler de katıldı.

Adidas, Decathlon, Carrefour, H&M, Primark gibi markalar için üretim yapan fabrikada, işçiler, minimum 2 bin 500 TL zammın yanı sıra hiçbir arkadaşlarının işten çıkarılmamasını da talep ediyorlardı.

Sabaha kadar devam eden görüşmelerde işçilerin talebi kabul edildi. Tüm işçilere 2500 TL zam yapılacağı ve eyleme katılan işçilerin işten atılmayacağı bildirilmesi üzerine işçiler iş başı yaptı.