Enflasyon rakamındaki beklentilerden yüksek düşüşü değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, rakamların arkasındaki gelişmelere dikkat çekti, inandırıcılığını sorguladı

Düşüşün arkasında ne var?

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşirken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK’nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Öztrak Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Öztrak, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin, “Bu düşüşün arkasında ne var? Ekonomideki yavaşlama var, her şeyden önce. Vergi indirimleri var, en önemlisi TÜİK'te değişen bir başkan yardımcısı var. Tüm bu gelişmeler kasım ayında enflasyonu aşağı çekmiş görünüyor. Ancak Türkiye hala enflasyonu en yüksek 10 ülkeden biri” yorumunda bulundu.

ASGARİ ÜCRET
Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili konuşan Öztrak, “TBMM'ye asgari ücreti 2200 TL'ye çıkaracak kanun teklifini sunduk. Bu teklifte asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin düzenleme de var. Önümüzdeki günlerde kimler işçinin yanında, emekçinin yanında, kimler havuzcuların yanında göreceğiz” dedi.

‘KAYMAK TABAKA’ TEPKİSİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadıköy, Şişli, Beşiktaş buralardaki seçmenlerin Türkiye pastasının kaymağını yediği yönündeki açıklamasını değerlendiren Öztrak, şöyle konuştu:

“Uçan-uçmayan saraylarında gününü gün edenler, Türkiye'yi bir aile şirketi gibi yönetenler bu ucube düzeni sürdürme derdine düşmüş durumda. CHP seçmenlerinin Türkiye'nin kaymağını yiyenler olduğunu iddia ettiler. 16 yılda ülkenin yemediğiniz kaymağı kalmadı, insaf! Geçilmeyen köprüye, yatılmayan hastanelere garantiler verdiniz, vatandaşın cebinden alıp yandaşın cebine koydunuz.

Yaşanan kriz Mamak'taki vatandaşı da Kadıköy'deki vatandaşı da aynı şekilde eziyor. Siz buralarda yaşayan vatandaşlarımızı karşı karşıya getirerek krizi unutturamazsınız.”