Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, devlete ait sahte asker ve polis hesaplarının kapatılması üzerine Facebook'a yüklendi. Duterte, "Hükümet halkının iyiliği için bir şeyi savunup desteklemeyecekse ülkemde olma amacın ne?" dedi.

Duterte, sahte polis hesaplarının kapatılması üzerine Facebook'u tehdit etti

Dış Haberler Servisi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, devlete ait sahte asker ve polis hesaplarının kapatılması üzerine Facebook'a sert çıktı. Facebook'un hükümetin hedeflerine yürümesinden kendisini alıkoyamayacağını söyleyen Duterte, sosyal medya devinin ülkesinde amacının ne olduğunu açıklaması gerektiğini belirtti.

ChannelNewsAsia'nın haberine göre Duterte, "Beni dinle, Facebook. Bize yardımcı olabileceğin umuduyla senin burada faaliyet göstermene izin veriyoruz. Şimdi eğer burada, hükümet halkının iyiliği için bir şeyi savunup desteklemeyecekse ülkemde olma amacın ne?" diye konuştu.

Facebook 22 Eylül tarihinde Çin ve Filipin kaynaklı sahte hesaplar ağını dağıtma hamlesinde bulunmuştu. Kapatılan hesaplar arasında Filipin Komünist Partisi ve silahlı kanadı Yeni Halk Halk Ordusunu eleştiren hesaplar da bulunuyor.

Facebook'un bu sahte hesaplardan bazılarını ordu ve polisle ilişkilendirmesine rağmen, iki kurumdan da bu konuda yalanlama gelmişti.

Ancak ordu daha sonra Facebook'un komünist faaliyetler hakkında farkındalık yaratan bir ebeveyn grubuna ait bir sayfayı kaldırmasına duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hükümet ve Yeni Halk Ordusu (NPA) arasındaki çatışmalar 1968'den bu yana sürüyor ve şimdiye kadar onbinlerce insan bu çatışmalarda yaşamını yitirdi.

Duterte, "İsyanları destekliyorsanız, amacınızla uzlaşamayız, o zaman konuşmamız gerekir" diye ifade ederken, Facebook, "koordineli sahte davranışlar" nedeniyle bu hesapların kapatıldığını bildirdi.