Mehmet Kaplan’a ait evin penceresinden düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren Duygu Delen’e ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklu Mehmet Kaplan’ın olay sırasında kanında uyuşturucu madde bulunduğu tespit edildi.

Duygu Delen davasında yeni gelişme

Antep'te Mehmet Kaplan isimli erkeğin 4'üncü kattaki evinin penceresinden düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen davasında yeni bir gelişme yaşandı.

"Çocuğun cinsel istismarı ve kasten öldürme” suçlarından tutuklanan Mehmet Kaplan’ın olay sırasında kanında ve idrarında uyuşturucu madde olduğu tespit edildi.

Delen ailesinin avukatlarından Önder Alkurt yaptığı açıklamada, İstanbul'da adli tıp raporunda yapılan incelemede Kaplan'ın kanında ve idrarında alkolün de ötesinde uyuşturucu tespit edildiğini belirtti ve bunun davanın seyrini değiştirecek bir gelişme olduğunu söyledi. Alkurt gelişmenin ayrıntılarını daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

DELEN’İN AİLESİ KONUŞTU

Duygu Delen'in yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında Delen’in annesi Şenel ile babası Bülent Delen'in de bilgisine başvuruldu.

AA'nın aktardığına göre, Duygu Delen’in annesi, "Kızım hayat dolu, neşeli, sevecen, dertlerini bana anlatabilen, sorunlarına dışarıda çözüm aramayan birisiydi. Mehmet Kaplan ile olan ilişkisi nedeniyle herhangi bir psikolojik bunalımı bulunmuyordu. Bu nedenle kızımın kesinlikle intihar etmiş olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Cumhuriyet savcılığınca beyanı alınan anne Şenel Delen, olayı kızının arkadaşından telefonuyla öğrendiğini belirtti. Kızı ile zanlının yaklaşık bir yıldır arkadaş olduklarını ve bunu Duygu'nun kendisine söylediğini ifade eden anne Delen, "Ramazan ayı içinde Duygu bana gelip Mehmet'ten ayrıldığını söyledi" dedi.

Delen, aynı tarihlerde bir gece saat 02.00 sıralarında evin önünde bir bağırma ve araç sesi duyduğunu anlatarak, "Aşağıdaki şahıs kendisini çimlere atıyordu. Taşkınlık gösteren hareketler sergiliyordu, tüm mahalleyi rahatsız etmişti. Duygu bana bunları yapanın Mehmet olduğunu söyledi" diye konuştu.

Bu olayın ardından kızından telefon numarasını alarak zanlıyı aradığını aktaran anne Delen, şöyle devam etti:

"Konuşmamızda kendisine Duygu'nun onu bu şekilde tanıtmadığını, yaptığının yanlış olduğunu, kendisini rezil ettiğini, bir daha böyle şeyler yapmaması gerektiğini söyledim. Kendisi bana özür içerikli mesajlar gönderdi ancak ben cevap vermedim. Mehmet K, bu olayı Duygu'ya 'babasının öğrenmesi ve Duygu'yu onlara vermemiz ve onları evlendirmemiz için yaptığını' anlatmış. Bu olaydan 2 ay sonra Mehmet Kaplan, kızımın gittiği etüt merkezine arabasıyla gidip orada da taşkınlık çıkarmış."

Delen, bu olaylar üzerine zanlının üvey annesi ile görüştüğünü, kadının Mehmet Kaplan ile Duygu'nun nişanlarının yapılmasını istediğini ifade etti. Kızının yaşının küçük olması ve henüz üniversiteye gitmediği için bu teklife sıcak bakmadığını belirten anne Delen, daha sonra herhangi bir görüşmelerinin olmadığını kaydetti.

ZAMAN AMAN VÜCUDUNDA DARP İZLERİ OLUYORDU

Duygu'nun daha önce Mehmet Kaplan tarafından darp edilip edilmediğini bilmediğini aktaran Delen, "Kızım bana böyle bir şey anlatmadı ancak bir gün burnunda morluklar gördüm ve nasıl olduğunu sorduğumda kızım banyodan düştüğünü söyledi. Bunun üzerine kızımı hastaneye götürdüm hatta zaman zaman vücudunun çeşitli yerlerinde morluk ve tırnak izleri olurdu. Nasıl olduğunu sorduğumda bana arkadaşları ile şakalaştığını söylerdi" ifadelerini kullandı.

‘DUYGU HAYAT DOLUYDU’

Kızının hayat dolu olduğunu vurgulayan Delen, "Kızım hayat dolu, neşeli, sevecen, dertlerini bana anlatabilen, sorunlarına dışarıda çözüm aramayan birisiydi. Mehmet Kaplan ile olan ilişkisi nedeniyle herhangi bir psikolojik bunalımı bulunmuyordu. Bu nedenle kızımın kesinlikle intihar etmiş olabileceğini düşünmüyorum." dedi.

Baba Bülent Delen de kızının neşeli birisi olduğunu asla intihar edecek birisi olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Antep’te 13 Ağustos'ta Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın 4'üncü katından bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmiş, yapılan incelemede, hayatını kaybeden kişinin 17 yaşındaki Duygu Delen olduğu belirlenmişti.

Olayın ardından evde bulunan Mehmet Kaplan gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlı, "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma dosyası incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Öte yandan Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu olan Mehmet Kaplan’ın 17 Ocak 2019 tarihinde de, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanırken 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarparak ölümüne yol açtığı ortaya çıkmıştı.