Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 1 Ağustos’u ‘Dünya Düzceliler Günü’ olarak ilan ettiklerini söyledi. Özlü, “Düzce'nin imajını daha üst noktalara taşımaya kararlıyız” dedi.

Düzce Belediye Başkanı, 1 Ağustos’u ‘Dünya Düzceliler Günü’ ilan etti: 8 gün kutlayacağız
Fotoğraf: İHA

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Ağustos ayının birinci gününü Dünya Düzceliler günü olarak ilan ettiklerini, 8 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlama yapılacağını söyledi.

Binali Yıldırım’ın Başbakanlık yaptığı son AKP hükümeti döneminde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Faruk Özlü, Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen programda Düzce’nin şehir kimliği ve sosyal bütünleşme noktasında bazı eksiklikleri olduğunu söyledi.

Özlü, “Düzce'nin imajını daha üst noktalara taşımaya kararlıyız. Bazı eksiklerimiz mevcut, bu eksikliklerimizi ortadan kaldırmak maksadıyla faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bunlardan biri de 1 Ağustos tarihinde ilkini gerçekleştireceğimiz ‘Dünya Düzceliler Günü’ etkinleri olacak. Düzce’nin şehir kimliği oluşturmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu manada 8’nci ayın 1’nde başlasın ve 8 gün sürsün istedik. Her yaştan gruba hitap edecek etkinlikler planladık” şeklinde konuştu.

Etkinliklerin 1 Ağustos 2022 tarihinde Konuralp Gazi Türbesi’nde okunacak duaların ardından başlayacağını söyleyen Özlü, “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul için ne ise Konuralp Gazi de Düzce için odur. İlk gün orada dua ederek başlangıcımızı yapacağız. Ardından Konuralp pilavı ikramımız olacak. 1 – 8 Ağustos tarihleri arasında, sekiz gün boyunca düzenleyeceğimiz birçok etkinlikle şehrimize ciddi bir hareket getirecek ve dikkatleri Düzce’ye çekeceğiz. Etkinliklerimiz sadece konserler ile sınırlı değil. 8 gün boyunca düzenlenecek konserlerin yanı sıra, paneller, şiir ve edebiyat söyleşileri, açık hava sineması, gençlik etkinlikleri ve stantlar yer alacak. Etkinliklerimize her birinizin katılımınızı ve katkılarınızı bekliyorum” dedi.

Sosyal bütünleşme adına etkinliklerinin Ekim ayında düzenlenecek ‘Şehir Kimliği ve Sosyal Bütünleşme Sempozyumu’ ile devam edeceğini de basın mensupları ile paylaşan Özlü, tamamen Düzce odaklı gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek sempozyum için alanında önemli isimlerin Düzce’yi ele alacaklarını dile getirerek, “Şehrimizi birinci lige taşıyoruz. Reflekslerimiz büyükşehir refleksleridir. Biz bunu yapıyoruz. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek diyoruz. Düzce’nin dokusunu ilmek ilmek işliyoruz” diye konuştu.

Düzce’nin değişmesi ve gelişmesi noktasında basın mensuplarının katkılarının önemine dikkati çeken Başkan Özlü, “Siz katkı vermezseniz ilimizin imajının değişmesi de gelişmesi de mümkün olmaz. Sizlerden destek istiyoruz. Benim hedefim ve gayretim bu şehre katkı sunmak. Şehrimizin 50 yılını kalıcı şekilde planlıyoruz. Sizlerden Düzce’nin büyümesi ve gelişmesine katkı sunmanızı talep ediyorum” dedi.

Konuşmasının son bölümünde yapılan çalışma ve projelerden de kısaca bahseden Başkan Özlü, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

(İHA)