Kar yağışının etkili olduğu Düzce'de TIR ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazaya 30 aracın karıştığı ve 20 yaralının olduğu öğrenildi.

Düzce’de zincirleme trafik kazası: 30 araç karıştı, yaralılar var

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve önlemlerin eksikliği, trafik kazalarının da yaşanmasına sebep oluyor.

Düzce'de TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkiinde 1 TIR'ın kayması sonucu meydana gelen zincirleme kazada 30 araç çarpıştı.

İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, bölgeye Karayolları, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler yaralılara müdahale ediyor. Ekipler bir yandan da yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

AA’nın aktardığına göre farklı noktalarda gerçekleşen zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesiyle çevredeki hastanelere kaldırılıyor.

Düzce Valisi Cevdet Atay, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan Gümüşova rampaları mevkisinde de iki otobüs bariyerlere çarptı.

Kazanın olduğu bölgede son durumu anlatan CNN editörü Esra Emral ise şu bilgileri verdi:

“KORKUNÇ BİR ANDI”

“Görüntü korkunç. Kazanın başlangıç noktasındayız. Yaklaşık 30 araç var dedik. Etrafta çok sayıda polis aracı ve ambulans var. Gerçekten çok sayıda yaralı var, ambulansların içerisinde yaralılar toplu vaziyette bulunuyor. Yani tek tek araca alınıp yardım edilmesi şu anda mümkün değil. Bir yandan araçların çekilebilmesi için vinçler, çekiciler geldi. İnsanlar ciddi anlamda panik olmuş durumda. Yol tamamen kapalı durumda. Zonguldak yönü açıldı fakat İstanbul yönüne yol şu anda tamamen kapanmış durumda. Bu arada 3 kaza arka arkaya oldu. TIR'lar duramadıkları için birbirlerine girdiler. Araçları sayamadım. Yetkililerden aldığım bilgi 30 civarındaki aracın kazaya karıştığı belirtiliyor. Kar yağmaya devam ediyor, yerler kayıyor. Şu durumda bu bölgeye gelen araçların, kış lastiği yoksa kaza yapmaması imkansız. Her şey gözümün önünde yaşandı. Gerçekten korkunç bir andı. Sadece o kazayı görmem bile benim oturup ağlamama yetti. Öyle bir korkudan söz ediyorum. Kesinlikle burada bir can pazarı var. Sedyelerle insanları taşımaya çalışıyorlar. Büyük bir karmaşa var.”