Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada Bıyık, "Depremden sonra oluşan birçok dedikodu var. İnşaatçılarla, müteahhitlerle çıkan dedikodular var. Hepimizin evinde çatlaklar, patlaklar var. Allaha şükürler olsun ki hepimiz evimizden sağ çıktık. Şu andaki binalar bana göre görevini yapmıştır” dedi.

Düzce TSO Başkanı Bıyık: Hepimizin evinde çatlaklar var, binalar görevini yerine getirdi
Fotoğraf: İHA

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalarla basın açıklaması yaptı.

İHA'nın haberine göre; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bıyık, depremden sonra, inşaatçı ve müteahhitlere yönelik yapılan eleştirilere 'dedikodu' benzetmesi yaparken, "Hepimizin evinde çatlaklar patlaklar var. Allaha şükürler olsun ki hepimiz evimizden sağ çıktık. Şu andaki binalar bana göre görevini yapmıştır” ifadelerini kullandı.

"1 FABRİKA AĞIR HASARLI, YIKILACAK"

TSO Başkanı Bıyık, yaşanan depremde bir sanayi kuruluşu için yıkım kararı verildiğini işaret ederek “Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız tespitlerde sanayi kuruluşlarımızda herhangi bir yapısal yıkım olmamakla birlikte bir fabrikamızda yıkım kararı alınmıştır. 4 bin 285 üyemiz var. Bunların sadece 471’i sanayi kuruluşu, bunun dışında esnaflarımız var. Esnaf arkadaşlarımızın da kontrollerinde malzeme olarak emtia zararlar var. Fakat en önemlisi Düzce depreminde bir can kaybı olmaması ve az yaralımızın olması tabi ki sevindirici. AFAD ekipleri tüm işyerlerimizde tek tek dolaşarak hasar tespiti yapıyorlar. Bize ulaşan yaklaşık binin üzerinde ama 3 bin olacağını tahmin ediyoruz. Hasar tespiti ile ilgili dosyalar geliyor, inceleniyor. Sigortalı olan işyerlerine valilik ve AFAD para ödemeyecek. Onlar çünkü zararlarını sigortadan karşılayacaklar. Sigortasız olan yerlere ödemeye başlayacaklar” şeklinde konuştu.

"BİNALAR GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ"

"Deprem sonrasında ortaya çıkan dedikodulara değil yetkililerin açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini" söyleyen Bıyık, konuşmasına şöyle devam etti; “Depremden sonra oluşan birçok dedikodu var. İnşaatçılarla, müteahhitlerle çıkan dedikodular var. Hepimizin evinde çatlaklar, patlaklar var. Allaha şükürler olsun ki hepimiz evimizden sağ çıktık. Şu andaki binalar bana göre görevini yapmıştır. Önemli olan o evlerden sağ çıkabilmek, açıklanan rakamlarda ağır hasarlı bina sayısı çok az derecededir bu çok önemli.”