Düzce Üniversitesi, kentin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki deprem sebebiyle eğitime 4 Aralık tarihine kadar ara verildiğini duyurdu.

Düzce Üniversitesi'nde eğitime 4 Aralık'a kadar ara verildi
Fotoğraf: İHA

Düzce Üniversitesi (DÜ) kentin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 6,0 büyüklüğündeki deprem sebebiyle eğitime 23 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında ara verildiğini duyurdu.

DÜ'den yapılan açıklamaya göre, depremde üniversite yerleşkelerinde herhangi bir ağır hasar meydana gelmediği belirtildi.

Eğitim binalarında, deprem nedeniyle sıva çatlağı ve kısmi asma tavan hasarları oluştuğu belirtilen açıklamada, "Küçük çaplı onarımların yapılabilmesi, öğrencilerimizin motivasyonunun olumsuz etkilenmemesi amacıyla, üniversitemizde 23 Kasım-4 Aralık tarihlerinde eğitim öğretime ara verilmişti" denildi. Sınav tarihlerinin de ertelendiği belirtildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimizde yaşanan deprem nedeniyle, Üniversitemiz yerleşkelerinde ilk tespitlere göre herhangi bir ağır hasar bulunmamaktadır. Eğitim binalarında deprem nedeniyle meydana gelen sıva çatlağı, kısmi asma tavan hasarları gibi küçük çaplı ormanların yapılabilmesi, öğrencilerimizin motivasyonunun olumsuz etkilenmemesi amacıyla, Üniversitemizde 23 Kasım-4 Aralık tarihlerinde eğitim öğretime ara verilmiştir.

Meydana gelen deprem nedeniyle 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınav tarihleri, 1 hafta süreyle ileri alınmış olup, 5-11 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Sizlerin güvenliğinin, bizim için her zaman en önemli öncelik olacağını bilmenizi istiyor, hepinize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"