T.C. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 15/01/2018 tarih ve 2018/150 Değişik İş Sayılı, BirGün gazetesinin 07/12/2017 tarihli nüshasının 7. sayfasında “Reza Zarrab Anıtı” başlığı ile yayınlanan yazıya ilişkin Düzeltme ve Cevap Metninin yayınlanması kararına BirGün gazetesi olarak yaptığımız itiraz üzerine T.C. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 30/01/2018 tarih ve 2018/847 Değişik İş Sayılı kararı üzerine yayınladığımız Düzeltme ve Cevap Metnidir:

Birgün Gazetesi’nin 07.12.2017 tarihli nüshasının 7. Sayfasında “Reza Zarrab Anıtı” başlığı ile yayınlanan ve Nazım Alpman tarafından kaleme alınan köşe yazısı kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan gerçeğe aykırı ifadeler içermektedir. Yazı içeriğinde A Haber’e atfen belirtilen ifadeler, tamamıyla gerçek dışıdır, iyiniyetli olmayan bir şekilde kamuyu yanıltma amacı taşımaktadır. Zira müvekkil şirkete ait sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım, bir iş adamı ile yapılan röportajda ilgili iş adamı tarafından söylenen cümlelerin paylaşılmasından başka bir şey değildir.

Gerçekten de bu iş adamı ile yapılan röportajda kendisi bizzat “Burası adam gibi ülke olsaydı Rıza Sarraf’a şeref madalyası takardık.” cümlesini kurmuştur ve o tarihte tüm yazılı ve görsel medyada bu röportajın haberlerine yer verilmiştir. Öyle ki bu röportaj Birgün Gazetesi tarafından da 17.04.2016 tarihinde haberleştirilerek kullanılmıştır. Birgün Gazetesi’nin kendi yaptığı haberi dahi unutarak, müvekkil şirket söylemişçesine kamuyu yanıltma amacını güderek tekzibe konu yazıyı yayınlaması, gazetecilik anlayışını da açıkça ortaya koymaktadır.

Neticeten bu gerçeğe aykırı ve kamuoyunu müvekkil aleyhine yönlendirmeyi amaçlayan ifadeler, bu yayının iyiniyetli kaleme alınmadığını açıkça göstermektedir. Herhangi bir araştırma dahi yapmadan müvekkil şirket hakkındaki gerçek dışı, kötü niyetli ve hayali senaryoları içeren; kısacası gazeteciliğin etik değerlerine yakışmayan yazıyı yayınlayan gazetenizi kınıyor, Birgün Gazetesi’nin asılsız yazısına karşı cevabımızı kamuoyuna saygıyla sunuyoruz.

Turkuvaz Medya Yayın Hizmetleri A.Ş. (A Haber Televizyonu)

Vekili Av. Fatih SAVAŞ