Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) uluslararası haber sitelerinin yayın lisansı almalarına ilişkin kararını yargıya taşıyacaklarını açıklayan DW Genel Müdürü Limbourg, "“Bu, Türk yetkililere tüm içerikleri engelleme fırsatı verir. Buna karşı çıkacağız" dedi.

DW, RTÜK’ün zorunlu lisans kararını yargıya taşıyacak

Deutche Welle (DW), Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) uluslararası haber sitelerinin yayın lisansı almalarına ilişkin kararını yargıya taşıyacağını açıkladı. DW Genel Müdürü Peter Limbourg, “Bu, Türk yetkililere tüm içerikleri engelleme fırsatı verir. Buna karşı çıkacağız ve Türk mahkemeleri nezdinde dava açacağız” açıklamasını yaptı.

RTÜK; 21 Şubat 2022 tarihinde yayınladığı tebligatta, internet ortamında yayın yapan DW Türkçe, Amerika’nın Sesi ve Euronews haber sitelerine zorunlu yayın lisans başvuruları için 72 saat süre tanımıştı.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg yaptığı yazılı açıklamada lisans başvurusunu yapmayacaklarını ve RTÜK’ün bu kararını Türk mahkemelerine taşıyacaklarını belirtti.

'TÜRK YETKİLİLERE TÜM İÇERİKLERİ ENGELLEME FIRSATI VERİR'

Limbourg’un yaptığı açıklama şöyle:

“Türkiye'de yerel medya halihazırda kapsamlı bir düzenlemeye tabi tutuluyorken, şimdi uluslararası medyanın da haberleri kısıtlanmaya çalışılıyor. Bu önlem, programların yayın şekilleriyle değil, doğrudan gazetecilik içerikleriyle ilgilidir. Bu, münferit, eleştirel haberlerde, bu haberlerin silinmemesi halinde Türk yetkililere tüm içerikleri engelleme fırsatı verir. Bu da sansür olasılığını açık hale getirir. Buna karşı çıkacağız ve Türk mahkemeleri nezdinde dava açacağız."

ANKA