Manisa’da E.C.A. Serel Seramik'te çalışan işçiler Kristal-İş Sendikası’na geçmeleri sonrası fabrika yönetimi, 15 işçiyi işten çıkardı. İşçiler yaptıkları açıklamada, “Hukuk dışı baskılara ve anti demokratik uygulamalara derhal son verin” diye tepki gösterdi.

E.C.A. Serel Seramik'te işten çıkartmalara tepki: Hukuk dışı baskılara son verin

BİRGÜN EGE

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu E.C.A. Serel Seramik'te çalışan işçiler, üye oldukları Türkiye Çimse-İş Sendikası’ndan istifa ederek Kristal-İş Sendikası’na geçtikleri için fabrika yönetimi 15 kişiyi geçtiğimiz günlerde işten çıkardı. İşçiler ise işten çıkartmalara karşı direnişini sürdürüyor.

İşçiler, fabrika önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya; Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu ve CHP 26. dönem Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de destek verdi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Pürçek, “Elginkan Topluluğu işçisine ve demokrasiye verdiği değeri ortaya koydu. Bizler iki haftadır, rızamız olamadan çıkarıldığımız izinlerde insanca yaşamanın yolunu arıyoruz. Yönetenler olarak yarattığınız ekonomik buhranın faturasını ödememek için bir çıkış yolu arıyoruz. Sesimize kulak vermenizi bekledik. Ya sizler ne yaptınız? Sizlere bu katma değerleri, sefasını sürdüğünüz artı değerleri yaratanların sesine sağır olmaya devam ettiniz ve en sonunda işi işten atmaya kadar götürdünüz” diye konuştu.

"İŞTEN ATMALARI DERHAL DURDURUN"

Pürçek işçilerin taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

-İşten atmaları derhal durdurun.
- Sendikal sebeplere bağlı olarak işten attığınız tüm arkadaşlarımızı işe geri alın
-Bu sürecin akabinde de yüz kızartıcı suçlar haricinde her hangi bir sebeple işçi çıkarmayın.
- Sendika seçme özgürlüğümüze saygı duyun ve tercih ettiğimiz Kristal-İş Sendikası’nı tanıyın.
-Baskılarla ve iş tehdidiyle yeni üye olduğumuz sendikamızdan istifaya zorlamayın.
-Tek taraflı olarak izne çıkarılan tüm işçilere eksiksiz olarak iş başı yaptırın.
-Bu sürece dair fabrika içerisinde herhangi bir baskı ve yıldırma politikası gütmeyin.
- Hukuk dışı baskılara ve anti demokratik uygulamalara derhal son verin.