Küçükçekmece'de 17 yaşındaki Ebru Erdem'in şüpheli bir şekilde ölmesiyle ilgili davada, sanık Serdar Taş'a 'cinsel istismar'dan 8 yıl hapis cezası verildi, "Çocuğu kasten öldürme"den beraat etti.

Ebru Erdem davası: Cinsel istismardan 8 yıl hapis, cinayetten beraat kararı

Küçükçekmece'de 2019 yılında 17 yaşındaki Ebru Erdem'in binanın 9. katının balkonundan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada sanık Serdar Taş "Çocuğu kasten öldürme" suçunu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verildi. Sanık Taş, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık Serdar Taş, SEGBİS'le katıldı. Duruşmada maktul Ebru Erdem'in annesi Ayşe Erdem ve babası Murat Erdem ile taraf avukatları hazır bulundu. Savcı mütalaasında sanık Serdar Taş'ın, olay günü ailesine haber vermeden yanına gelen yaşı küçük Ebru Erdem ile olayın geçtiği Kemal Sönmez'e ait dairede bir araya geldiği, sanık Serdar Taş'ın daire içerisinde maktule farklı uyuşturucu maddelerden vererek kullanmasını sağladığı iddia edildi.

Sonrasında sanık Serdar Taş'ın maktul ile cinsel ilişkiye girmek istediği ancak maktulün kabul etmemesi üzerine sanığın zor kullanarak maktule cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen mütalaada, bu nedenle aralarında yaşanan arbede sırasında sanık Serdar Taş'ın maktulü bulundukları dairenin penceresinden iterek aşağıya düşürdüğü anlatıldı. Binanın teras katına düşen maktul Ebru Erdem'in olay yerinde öldüğü, sanıkların üzerlerine yüklenen suçları bu şekilde işledikleri anlaşıldığından sanık Serdar Taş hakkında "Çocuğa yönelik kasten öldürme", "Uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama" ve "Çocuğun cinsel istismarı" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 31 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Mütalaada, sanık Kemal Sönmez'in ise "Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapse çarptırılması istendi. Sanık Serdar Taş da bir önceki mütalaada beraatinin istendiğini, savcının mütalaasını değiştirdiğini ve bu durumu anlamadığını belirterek, "Kimseyi öldürmedim, kimseye tecavüz etmedim" dedi.

ebru-erdem-davasi-cinsel-istismardan-8-yil-hapis-cinayetten-beraat-karari-923859-1.
Sedar Taş

CİNAYETTEN BERAAT ETTİ

Sanık Taş'ın "Uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama" suçundan Küçükçekmece'de hakkında kamu davası açıldığı bu davanın ertelenmesine karar verilmesi nedeniyle davanın mükerrer olduğuna hükmeden mahkeme, sanık hakkındaki davanın bu suçtan reddine hükmetti.

Mahkeme, Taş'ı "Çocuğu kasten öldürme" suçunu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verirken, sanığın maktul Ebru Erdem'e karşı "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 8 yıl hapsini ve bu cezasında indirim uygulamamayı kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Serdar Taş ve tutuksuz sanık Kemal Sönmez'in "Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak" suçlarından beraatlerine karar verdi.