Küçükçekmece'de 17 yaşındaki Ebru Erdem'e uyuşturucu madde verip, cinsel saldırıda bulunan ardından 9. kattan iterek ölümüne neden olan Serdar Taş isimli erkeğin yargılandığı davada Taş'ın tutukluluk haline devam kararı verildi. Duruşma 25 Kasım'a ertelendi.

Ebru Erdem'in ölümüne neden olan erkek hakim karşısında

İstanbul Küçükçekmece’de 20 Mart 2019'da 17 yaşındaki Ebru Erdem'e uyuşturucu madde vererek cinsel istismar girişiminde bulunan ve 9’uncu kattan atarak ölmesine sebep olan Serdar Taş isimli erkek hakim karşısına çıktı. Bakırköy Adliyesi 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 25 Kasım Çarşamba günü, saat 11:30'a ertelendi. İki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Serdar Taş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşma öncesinde adliye önünde açıklama yapan Demir Leblebi'den kadınlar, "Ebru’nun ölümünün nitelikli bir araştırmayla her detayının ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi

ebru-erdem-in-olumune-neden-olan-erkek-hakim-karsisinda-781826-1.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"20 Mart 2019 tarihinde Serdar Taş isimli erkek tarafından uyuşturucu verilerek, tecavüz girişiminde bulunulan ve ardından 9. Kattan itilerek katledilen 17 yaşındaki Ebru Erdem’in ilk duruşması için buradayız. Serdar Taş, kasten yaralama suçundan kısa bir süre önce bırakılmış ardından Ebru cinayeti gerçekleşmiştir. Savcı, fail Serdar Taş hakkında iddianamede uyuşturucu, alıkoyma, kasten çocuk öldürme, çocuğa yönelik nitelikli cinsel saldırı suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet + 23,5 yıl istedi

Biz kadınlar olarak, Ebru’nun davasının gerçek bir adalet ile sonuçlanması için davanın takipçisi olacağımızı bir kere de adliye önünden ilan ediyoruz. Şule Çet cinayetinin üstünü intihar siye kapatmaya çalışmalarınızı tanıyoruz, Ebru için de aynısının yaşanmasına izin vermeyeceğiz!

Ebru’nun ölümünün nitelikli bir araştırmayla her detayının ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Erkek adaletinizi, hergün dışarı salınan tacizcilerden, tecavüzcülerden, kadın katillerine verdiğiniz iyi hal indirimlerinden, İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açmanızdan biliyoruz. İzin vermeyeceğiz, Şule’den Ebru’ya erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz, alacağız!"

NE OLMUŞTU?

İstanbul Küçükçekmece’de Ebru Erdem, 20 Mart 2019’da bir binanın 9’uncu katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetti. Sanık Serdar Taş, Ebru Erdem’in kendisinin atladığını iddia etse de hazırlanan ebru-erdem-in-olumune-neden-olan-erkek-hakim-karsisinda-781825-1.iddianamede Erdem’in itildiği vurgulandı.Taş’ın iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 23.5 yıl hapsi istendi.

Olayın yaşandığı daire 1 yıllığına Kemal Sönmez'in kiraladığı, arkadaşı Serdar Taş'ın o günlük evi kullanmak için arkadaşından istediği ve birkaç gün önce binaya girerken görevliye ismini Hızır Çakır olarak kaydettirdiği ortaya çıktı. Erdem eve gittikten sonra arkadaşı Murat Büyük’e mesaj atarak “Çok kötüyüm. Gel beni al. Sana konum atacağım” dedi. Erdem, mesajın ardından konum atmadan yaşamını yitirdi.

Erdem'in ölümünün ardından Taş, taksiyle siteden uzaklaştı. Polis evde yaptığı incelemede salondaki pencerede ve banyo dolabında Erdem’in parmak izini tespit etti. Erdem'in otopsi raporunda kanında çoklu uyarıcı maddeler olan kokain, metamfetamin, MDMA tespit edildi. Cinsel organında yırtık görüldü.

İddianame sonunda Taş’ın ‘çocuğa yönelik kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, ‘uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama’ suçundan 22.5 yıldan az olmamak kaydıyla, ‘evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak’ suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Evi arkadaşına veren Sönmez’in de ‘evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak’ suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi.

İDDİANAMEDEN

Taş’ın olay tarihinden önce ve olay günü uyuşturucu maddeleri satın alarak Erdem’e verdiği, anlatılan iddianamede 18 yaşından küçük olduğunu bilmesine rağmen cinsel ilişkiye girmeye çalıştığı, ısrar ettiği ve baskı yaptığı ifade edildi. İddianamede Erdem’in Taş’tan kurtulmak amacıyla pencere camını açarak yarı çıplak vaziyette durduğu sırada Taş’ın onun arkasından yaklaştığı belirtildi. Aralarında meydana gelen vurma ve itiş kakış şeklindeki arbede sırasında, Taş’ın ittirmesi üzerine genç kızın 9. kattaki dairenin penceresinden düşerek öldüğü ifade edildi.