“HDP, ‘kapatıyoruz’ demekle kapatacakları bir parti değil” diyen Parti Sözcüsü Ebru Günay, “Bu ülkede 6 milyon oy almış, aile ve yakın çevre hesaplandığında, 20 milyon destekçisi olan bir partiden söz ediyoruz” dedi.

Ebru Günay: HDP’yi kapatmak kimsenin haddi değil

Haber Merkezi

HDP’nin kapatılmasına ilişkin tartışmalar sürerken Parti Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Günay “Kendisini teklik üzerinden inşa eden, bütün kimlikleri, farklılıkları ezmeye çalışan bir AKP-MHP rejimi var. HDP gibi bir partinin varlığından rahatsızlık hali var. Bizim varlığımız onları rahatsız etmeye devam edecek. Bu ülkede parti kapatmak, Türkiye’nin ve dünyanın geldiği aşamada çok kolay değil. HDP bu ülkede olmazsa olmaz bir realite. 6 milyon oy almış, aile ve yakın çevre hesaplandığında, 20 milyon destekçisi olan bir partiden söz ediyoruz. Dolayısıyla 20 milyon destekçisi olan bir partiyi kapatmak, öyle kimsenin haddi değil” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarının krizlerden güç devşirmeye çalıştığını da söyleyen Günay, bunun pandemi döneminde de yaşandığını ifade ederek, “Dayanışma adı altında IBAN numarasını halka göndererek, halktan paralar topladı. Ama bu paraların nereye gittiği ortaya çıkmadı. Açıklanan ekonomik paketler kendi yandaşlarına, sermayedarlara destek veren bir duruma dönüştü. Vatandaşa bir kereye mahsus verilen 1000 TL’lik bir yardımdan öteye geçmedi. İktidarın gerçek yüzü, emekçiler, yoksullar, kadınlar, gençler tarafından daha açık görünen bir yıl oldu” dedi.

Ağırlaşan ekonomik krize ve Berat Albayrak’ın istifasına değinen Günay, “Orada bir günah keçisi ilan ederek, meselenin üstünü örtme çalıştılar. İktidarın tamamı bu meseleden sorumlu. Her birinin halka ayrı ayrı hesap vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Günay, 2021 yılı bütçesinin halkın ihtiyaçlarına göre değil, iktidarın etrafında toplanan yüzde 1’in bütçesi olarak yapıldığını belirterek, “Halkın temel ihtiyaçlarına çözüm bulmayan, rantı kendi etrafında kümeleyen birkaç şirkete ve iktidar ortaklarına harcayan bir gerçeklik var” diye konuştu.