Ecem'in katiline ömür boyu hapis cezası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 17 yaşındaki Ecem Balcı'yı öldürerek cansız bedenini ormanlık alana gömdüğü suçlamasıyla yargılanan Süleyman Kara, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen celse görülen duruşmada savcı, Süleyman Kara'nın 'Çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, tutuksuz yargılanan Keziban A., Rıfat Özgür Y., Yusuf K. ve İbrahim D. hakkında ise 'suç delillerini gizlemek' suçundan ayrı ayrı hapis cezası verilmesini talep etti.

Dün görülen duruşmaya tutuklu sanık Kara görüntülü sistem aracılığıyla, Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile avukatlar katıldı. Savcı önceki davada verdiği mütalaasını tekrar etti.

EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Avukat Aslıhan Şen ilk mütalaaya karşı olduklarını, cinayetin tasarlanarak işlendiğini söyleyerek, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Baro Başkanı Bahar Candemir Gültekin ise, "Sanıkların üzerine atılı suçu işlediği sabittir. Gencecik kızın yaşam hakkı alınarak vahşice öldürüldüğü açıktır. Tüm sanıklar hakkında cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak ve herhangi bir indirim uygulanmaksızın belirlenmesini istiyoruz." dedi.

Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, "Bir çocuk kolay yetiştirilmiyor. 17 yaşına gelmiş, ağır hastalık atlatmış güçlü bir çocuğun hiç gözünün yaşına bakmadan kıydılar. En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Süleyman Kara'yı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan sanıklara ise 6 aya varan cezalar verildi.

NE OLMUŞTU?

Gölcük'te yaşayan Ecem Balcı, geçen yıl 5 Ocak günü kaybolmuş, kızının kaybolmasının ardından bunalıma giren Esra Ercömert, yaşamına son vermişti. Ercömert'in cansız bedeni, denizde yapılan aramaların ikinci gününde bulunmuştu. Annesinin yaşamını yitirmesi üzerine de ortaya çıkmayan genç kızın izini süren polis, Balcı'nın en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğünü belirledi. Bu sırada başka bir suçtan tutuklanarak cezaevine konulan Süleyman Kara'nın ifadesi alındı. Süleyman kara, Ecem'i öldürdüğünü itiraf ederek, gömdüğü yeri göstermişti. Gölcük'ün Ayvazpınar köyündeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cansız bedeni bulunmuştu.