Kayyum Rektrör Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nde Feyzi Erçin'in ardından öğretim üyesi Ecmel Ayral'ı da görevinden uzaklaştırdı.

Ecmel Ayral Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesine rektör atadığı Melih Bulu, geçen hafta Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi Feyzi Erçin’in ders vermesine engel getirmişti. 21 yıldır Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli olan Ecmel Ayral’ın da ders vermesine engel getirildiği öğrenildi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Ecmel Ayral, şu ifadelere yer verdi:

"21 yıldır zevkle, gururla, gönülden hizmet ettiğim Boğaziçi öğrencilerine artık ders veremeyeceğimi öğrendim bu sabah. İçim cız etti. Maddi karşılığı olmayan bu vazifeyi, memlekete ve gençlere bir borç ödeme imkanı olarak gördüm hep. Emeğimi, bilgimi, tecrübemi, dostlarımı onların hizmetine sunmaya gayret ettim. Binlerce öğrencim oldu, aralarında hâlâ görüştüklerim, birlikte çalıştıklarım çok; hepsiyle de bir gönül bağımız olduğunu biliyorum. Bu sene tanışmayı beklediğim öğrencilerimle okul bünyesinde karşılaşma imkanımız olmayacak ama buradan da bildiriyorum, aklınıza gelen her şey için bir mesajlık mesafedeyim. Bu sebebi meçhul, faili meşhur karar benim için pek hak etmediğim bir madalya inanın. Keşke iyiden, doğrudan, güzelden bu kadar nefret etmeselerdi. Olsun, yine de güzel günler göreceğiz çocuklar, biliyorum, görüşmek dileğiyle"

Geçen pazar günü de 8 yıllık görevine son verilen Feyzi Erçin, “Rektör yardımcısı Naci İnci ders açmamı istemedi. Rektör yardımcısı Boğaziçi Üniversitesi standartlarına uygun hocalık yapmadığımı söylemiş. Bu sebeple de ders vermesi uygun görmemiş” açıklaması yapmıştı.

Feyzi Erçin'in rektör ataması protestolarına katıldığını ve tutuklanan öğrencilere destek vermesi nedeniyle politik bir kararla engellendiğini savunan Boğaziçili akademisyenler protesto eylemleri düzenlemişti.