Eczane teknisyenleri acil önlem istiyor

Marmara Eczane Teknisyenleri Dernekleri Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Ersan, eczane teknisyenlerinin virüs salgını nedeniyle büyük tehlike altında olduğunu belirterek, acilen önlem alınmasını istedi.

Türkiye’de 27 bine yakın eczanenin olduğunu ve eczane başına ortalama 2,7 eczane teknisyeninin düştüğünü belirten Ersan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Gerek çalışma saatlerimizin uzun olması, gerek ilgililer tarafından hiçbir standart koruyucu önlemin alınmaması nedeniyle, eczanelerin kendi imkânlarıyla uygulamaya çalıştığı yetersiz önlemler ile ailemize hastalık taşır mıyız endişesini günden güne daha şiddetli biçimde hissetmeye başladık. Hayatını kaybeden eczacı ve eczane teknisyenlerinin olduğunu biliyoruz. Diğer sağlık çalışanlarında olduğu gibi pozitif vaka sayısının artmakta olduğunu ve bundan dolayı birçok eczanenin karantina altına alındığını duyuyoruz. Bu şartlar altında çalışmak meslektaşlarımızın psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor.”

İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ AMA KORUNMASIZIZ!

Eczanelerde tüm uyarılara rağmen fiziki ve sosyal izolasyonun yeteri kadar sağlanamadığını vurgulayan Ersan, “Elbette görevimizin bilincindeyiz ve işimizin başındayız. Ne var ki korunmasızız! Büyük risk taşıyan eczanelerimizin esnek saat uygulamasına geçilmesi yahut nöbetçi sayısının artırılması ile birlikte cumartesi kapalı tutulması, eczacılarımızın ve biz eczane teknisyenlerinin en azından hafta sonu iki gün kendilerini izole edebilmesi için gereklidir. Eczacı teknisyenleri olarak çalışma saatlerinin mümkün olabilecek en uygun biçimde düzenlenmesini de yetkililerden ivedilikle talep ediyoruz” dedi.