Eczanelerde Covid-19 Nöbeti

Burcu CANSU

CHP Ankara Milletvekili Eczacı Gamze Taşcıer, son günlerde nöbetçi eczanelerin çok yoğun şekilde Covid-19 hastalarına hizmet verdiğini ifade ederek, “Nöbetçi eczanelere neredeyse normal hastalık reçetesi gelmiyor” dedi.

Eczanelere gelenlerin çok büyük çoğunluğunun ya Covid-19 hastası ya da şüphelisi olduğunun altını çizen Taşçıer, “Salgınla bizzat en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarını dinlediğinizde, Bakanlığın açıkladığı verilere inanmak mümkün olmaktan çıkıyor. Türk Tabipleri Birliği vakaların söylenenden 10 kat daha fazla olduğunu ifade ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre Ankara’da sağlık çalışanlarında görülen pozitif vaka sayısı bini geçmiş durumda. Sadece son bir haftada iki eczacı meslektaşımızı ve bir eczane çalışanımızı bu virüs nedeniyle kaybettik. Bakan Bey şakalı twitler atıyor ama durum ifade edilenden çok daha ciddi” ifadelerini kullandı.


KAĞIT REÇETE RİSKİ ARTIRIYOR

Özellikle nöbetçi eczanelerin neredeyse sadece Covid-19 hastalarına hizmet verdiğini ifade eden Taşcıer, “Ülkenin dört bir yanından benzer bilgileri alıyoruz. Bir diğer sorun da, hastaların kağıt reçeteyle eczanelere geliyor olması. Doktorlar da çaresiz, hastanelerdeki yoğunluk öyle boyutlara vardı ki yetişmekte zorlanıyorlar. Ne yazık ki Bakanlık bu yönde hiçbir adım atmadı. Bu nedenle de eczacılar ve eczane çalışanlarının karşı karşıya oldukları sağlık riski giderek büyüyor” dedi.