Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı bugün itibarıyla başladı. Yurttaşlar, telefonlarına gelecek kod ile TC kimlik numaralarını eczacıya vererek maskelerini alabilecek

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı bugün itibarıyla başladı. Yurttaşlar telefonlarına gelen kod ile TC kimlik numaralarını eczacıya vererek maskelerini temin edebilecek.

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Ücretsiz maske için öncelikle herkesin telefonuna SMS ile kod gönderilecek. Kodu alan kişiler eczanelere gidip TC kimlik numaralarını ve cep telefon numaralarını vererek maskelerini alacak.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, “Dün itibariyle ecza depolarımız Sağlık Bakanlığı'nın temin ettiği maskeleri eczanelerimize dağıtmaya başladı. Bugün öğlen itibariyle İstanbul'daki 5 bin 200 eczanemizde maskelerimiz mevcut. İlk partide 2.5 milyon civarında maske dağıtıldı. Bunlar eczane başı 5'er yüz adet dağıtıldı. Şimdi, hastalarımızı, vatandaşlarımızı bekliyoruz. Vatandaşlarımıza Sağlık Bakanlığı mesaj atacak 'eczanelerden gidip ücretsiz maskelerinizi temin edebilirsiniz' diye. Onların maskelerini eczanelerden vereceğiz" dedi.

Sarıalioğlu, “Sağlık Bakanlığı vatandaşlarımıza mesaj atacak (sms) cep mesajı atacak. O mesajda bir kod yer alacak. Vatandaş eczaneye geldiğinde o kodu TC numarasıyla Sağlık Bakanlığı'nın sistemine ekleyeceğiz. 5 maskeyi aldıktan sonra 10 gün daha maske alma şansı yok. O maskeler bittikten sonra yeni bir mesajla yeni maskelerini alabilecek" şeklinde konuştu.