Ankara'nın Çankaya ilçesinde 15’inci kattan atlayarak yaşamına son veren Eda Nur Kaplan'a (18), ölümünden önce cinsel saldırıda bulundukları suçlamasıyla yargılanan ve savcının mütalaasında 18'er yıl hapis talep ettiği sanıklar Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu, beraat etti.

Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırı davasında sanıklar beraat etti!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir binanın 15. katından atlayarak intihar eden Eda Nur Kaplan’ın ölümünden önce cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla görülen davada sanıklar Mehmet Arduçoğlu ve Yusuf Güzelyurt hakkında beraat kararı verildi.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Arduçoğlu ile Kaplan’ın annesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

İHA'nın aktardığına göre, daha önceki celsede mütalaayı açıklayan savcı, sanıklar Güzelyurt ve Arduçoğlu hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istedi.

Tutuklu sanıkların beyanlarının ardından kararı açıklayan mahkeme, sanıklardan Arduçoğlu ve Güzelyurt’un beraatine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşayan Eda Nur Kaplan, 31 Temmuz 2021 tarihinde Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’nun cinsel saldırısına maruz kaldığını belirterek şikayette bulunmuştu.

Ardıçoğlu’nun “delil yetersizliği” gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılması üzerine Kaplan, 7 Ağustos 2021’de annesine mesaj gönderip yaşamına son vermişti. Kaplan, yaşamına son vermeden önce Yusuf Güzelyurt da “konutu terk etmeme” şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güzelyurt’un serbest bırakılması kararına itiraz etmiş, ardından Güzelyurt ve Ardıçoğlu tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede, iki sanık hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18'er yıla kadar hapis cezası istenmişti. Soruşturma aşamasında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan Aşkın Kaya hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.

GÜZELYURT'UN 13 AYRI SUÇTAN DOSYASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yusuf Güzelyurt’un adli sicil kaydında, 13 farklı suçtan kaydının olduğu ve halen farklı bir dosyadan tutuklu yargılandığı ortaya çıkmıştı.

Güzelyurt hakkında İskenderun 2, 3 ve 7’nci Asliye Ceza Mahkemelerinde birer, İskenderun 6’ncı ve 5’inci Asliye Ceza Mahkemelerinde ikişer dosya bulunuyor. skenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, Ankara 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesinde ve Hatay 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde de birer dosya mevcut.

Güzelyurt hakkındaki davalar ise “nitelikli dolandırıcılık”, “tehdit”, “yaralama” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından açıldı.