18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'ı cinsel saldırıya maruz bırakıp intihara sürüklediği gerekçesiyle yargılanan ve tahliye edilen Yusuf Güzelyurt’un 13 ayrı suçtan dosyasının olduğu ortaya çıktı.

Eda Nur Kaplan davasının sanığının 13 ayrı suçtan dosyası olduğu ortaya çıktı

Ankara’da 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’ı cinsel saldırıya maruz bırakıp intihara sürükledikleri gerekçesiyle yargılanan sanıklardan Yusuf Güzelyurt’un adli sicil kaydında, 13 farklı suçtan kaydının olduğu ve halen farklı bir dosyadan tutuklu yargılandığı ortaya çıktı.

Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun “nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılandığı Eda Nur Kaplan davasının 22 Mart’ta görülen 4’üncü duruşmasında Yusuf Güzelyurt tahliye edilmişti. Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Güzelyurt’un yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 3 gün imza şeklindeki adli kontrolle tahliyesinin ardından Mezopotamya Ajansı (MA), Güzelyurt’un adli sicil kaydına ulaştı.

MA'dan Zemo Ağgöz'ün haberine göre başka bir suçtan tutuklu olan Güzelyurt hakkında 2008’den bu yana sürekli davalar açıldığı öğrenildi. Adli sicil kaydında, Güzelyurt hakkında aralarında ağır ceza mahkemelerinde de açılan toplam 13 davanın olduğu görüldü.

YARALAMA, TEHDİT, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK…

Buna göre Güzelyurt hakkında İskenderun 2, 3 ve 7’nci Asliye Ceza Mahkemelerinde birer, İskenderun 6’ncı ve 5’inci Asliye Ceza Mahkemelerinde ikişer dosya bulunuyor. İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde, Ankara 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesinde ve Hatay 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde de birer dosya mevcut.

Güzelyurt’un hakkında açılan üç davada “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kararıyla serbest bırakıldığı görüldü.

Güzelyurt hakkındaki davalar ise “nitelikli dolandırıcılık”, “tehdit”, “yaralama” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından açıldı.

***

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşayan Eda Nur Kaplan, 31 Temmuz 2021 tarihinde Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’nun cinsel saldırısına maruz kaldığını belirterek şikayette bulunmuştu.

Ardıçoğlu’nun “delil yetersizliği” gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılması üzerine Kaplan, 7 Ağustos 2021’de annesine mesaj gönderip yaşamına son vermişti. Kaplan, yaşamına son vermeden önce Yusuf Güzelyurt da “konutu terk etmeme” şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güzelyurt’un serbest bırakılması kararına itiraz etmiş, ardından Güzelyurt ve Ardıçoğlu tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, iki sanık hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 18'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Soruşturma aşamasında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan Aşkın Kaya hakkında ise takipsizlik kararı verilmişti.

Davanın bir sonraki duruşması 15 Nisan'da görülecek.