Edebiyat Atölyesi Dergisi, “Kütüphanesiz okul, kitapsız çocuk kalmasın” sloganıyla Mardin’de kütüphane yapacağını duyurdu.

Edebiyat Atölyesi Dergisi, Mardin’de kütüphane yapacağını duyurdu

Yayın hayatına yeni başlayan Edebiyat Atölyesi Dergisi, kütüphane kurmak için kolları sıvadı. Dergi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla, Mardin Ortaca İlköğretim Okulu’nda kütüphane kuracağını duyurdu. Kütüphanenin Mardin Edebiyat Gönüllüleri tarafından yapılacağı belirtildi.

Yerel yetkililerde konuya dair izinleri ve bilgileri alan dergi yönetimi de dün bir duyuruyla kütüphane dayanışmasını resmen başlattı.

Derginin instagram hesabında konuya ilişkin kapsamlı bilgiler yer alırken dergi yönetimi kütüphanesi olmayan başka köylerde de benzer etkinlikleri yapacağı ifade edildi.

edebiyat-atolyesi-dergisi-mardin-de-kutuphane-yapacagini-duyurdu-784497-1.

Derginin bu tür etkinliklerinin yanı sıra kentlerdeki okuyucularla yazarları buluşturan Edebiyat Otobüsü ve yazarların edebiyata dair fikirlerini yurttaşlarla paylaştığı Instagram yayını Edebiyat Televizyonu gibi çalışmaları da bulunuyor. Dergi gençlerden oluşan geniş bir mutfak ekibi ile üretimlerini gerçekleştirirken derginin genel yayın yönetmenliğini gazeteci-yazar Barış İnce yapıyor.