Pandemi nedeniyle imza günlerinden, kitap fuarlarından ve söyleşilerden uzak kalınması nedeniyle insanların özlemini duyduğu kitap günleri Ataşehir’de ‘Parkta Hayat Var’ sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Edebiyat dünyası Ataşehir’de buluştu

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Ataşehir Belediyesi, Yayıncılar Kooperatifi (Yaykoop) ve Ataşehir Kent Konseyi’nce düzenlenen Ataşehir 3. Kitap Günleri Erdal Eren Kültür Merkezi bahçesinde edebiyat dünyasından isimleri ağırlıyor. Pandemi nedeniyle imza günlerinden, kitap fuarlarından ve söyleşilerden uzak kalınması nedeniyle insanların özlemini duyduğu kitap günlerinin geri gelmesinden mutluluk duyduklarını belirten yayınevleri bugünlerin, okurların yazarlarla bir araya gelmesi için çok kıymetli ve anlamlı olduğunu belirttiler.

Yayıncılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Elif Akkaya yazara, sanatçıya ve kitaba destek verdikleri için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Elif Akkaya, “Ataşehir Kitap Günleri, bu yıl İstanbul’da katıldığımız ilk etkinlik. Yayıncılar Kooperatifi üyesi yayınevlerinin dışındaki kitaplara da stantlarda yer verildi. Yazarlarımız söyleşileri ve imza günleriyle bizimle birlikte oldu.

Ataşehir Belediyesi uzun süredir ‘Parkta Hayat Var’ sloganıyla parklarda konserler düzenliyor, çocuk tiyatroları sahneliyor. Bu kez de parklarda halkı kültürle, sanatla, kitapla buluşturduk. Bu çalışmalar İstanbul’un bütün parkları için model olmalı. Bu etkinlikler, insanları sanatla buluşturması nedeniyle önemli” dedi.

Kitap günlerinde Buket Uzuner “Edebiyatta İklim Kurgu”, Fuat Sevimay “Benden’iz James Joyce”, Barış İnce ile Edebiyat Atölyesi, İnci Aral ile Gülşah Elikbank “Edebiyat’ta Aşk”, Adnan Özyalçıner “İstanbul’u Yazmak, Işık Öğütçü “Orhan Kemal 107 Yaşında”, Murat Meriç “Edebiyatın Müzikteki İzi” programlarıyla yer aldı. Adnan Özyalçıner, İnci Aral, Buket Uzuner, Işık Öğütçü, Barış İnce, Fuat Sevimay, Filiz Aygündüz, Güney Özkılınç, Gülşah Elikbank, Seray Şahinler, Orhan Bahtiyar, Gamze Arslan, Mehmet Fırat Pürselim, İbrahim Karaca, Musa Ağacık, B. Sadık Albayrak ve Agâh Aydın’ın katıldığı etkinliklerde söyleşiler, paneller, şiir dinletileri ve atölyeler de yapılıyor.

“İstanbul Öykücüsü” Adnan Özyalçıner de “İstanbul’u Yazmak” başlıklı söyleşide okurlarıyla bir araya geldi. Kadir İncesu’nun moderatörlüğünde yapılan söyleşide Özyalçıner, “Karagümrük benim için bir işçi semti oluşuyla önemlidir. Bakış açımı etkileyen onlardır. Yaşama tutunmaya çalışan, yaşam mücadelesi içinde olan insanlar. Ben de gördüğüm, bildiğim, düşündüğüm kadarıyla onları, onlara yaşatılanları yazmalıydım. Yazmaya çalışıyorum” dedi. Metinlerinde iklim sorunlarını gündeme getiren ilk isimlerden olan Buket Uzuner de kitap günlerinde okurlarıyla bir araya gelerek Tabiat Dörtlemesi olarak planladığı “Su”, “Toprak”, “Hava” ve “Ateş” romanlarından söz etti. Uzuner, söyleşinin ardından okuyucularından gelen soruları yanıtladı ve kitaplarını imzaladı.

Ruhi Su 36. ölüm yıldönümünde Sadık Gürbüz ve Murat Meriç’in katıldığı ‘Ruhi Su İzi’ adlı etkinlikle anıldı.

Ataşehir 3. Kitap Günleri’nde çocuklar da unutulmadı. Hafize Güner Çınar, Erdem Seçmen, Olcay Geridönmez, Suzan Geridönmez, Özge Doğar ve Özge Özdemir çocuklar için birbirinden eğlenceli atölyeler gerçekleştiriyorlar.

50’den fazla yayınevinin katıldığı Kitap Günleri, 25 Eylül’e kadar devam edecek.