Edebiyatın usta isimleri, şairler Ataol Behramoğlu ve Şükrü Erbaş, 65 yaş ve üstü için sürdürülen sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi.

Edebiyatın usta isimlerinden 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağına tepki

HABER MERKEZİ

Edebiyatın usta isimleri Ataol Behramoğlu ve Şükrü Erbaş, normalleşme sürecinde neredeyse tüm yasakların kaldırılmasına rağmen 65 yaş ve üstü için sürdürülen sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi.

Şair Ataol Behramoğlu, önceki gün kişisel Twitter hesabından paylaştığı mesajla, 65 yaş ve üstü yurttaşlar için devam ettirilen sokağa çıkma yasağını yayınladığı bir video ile eleştirdi.

“İstanbul dışında bir toplantı ya da dinletiye gitmek için izin almak ve gittiğim yerde 1 ay kalmak zorunda mıyım? Böyle bir saçmalık olabilir mi?” diyen Behramoğlu, “65+yaş üstü sanatçılar, öğretim üyesi arkadaşlar, harekete geçmek için neyi bekliyorsunuz? Bakkal dükkanı filan açmayı mı?” ifadelerini kullandı.

Şair Şükrü Erbaş da, BirGün’e gönderdiği mesajla 65 yaş ve üstü sokağa çıkma yasağına tepki gösterdi. Erbaş, “Virüse ne hacet, sizin bu yüksek ferasetiniz varken” dedi.

Erbaş’ın mesajı şöyle:

“Sağlık Bakanı’na, Bilim Kurulu Üyelerine ve onların büyüğü Cumhurbaşkanı Beyefendiye... Acizane, 65 yaş üstü ile ilgili önerimdir. Bu insanları hazır evlere kapatmışken, bir gece hepsini sinek ilacıyla öldürün. Böylece memleketi hastalıklı bir asalak sınıfından kurtarmış olursunuz! Salgın kökten hallolur, maske soytarılığı biter, mesafe derdi kalmaz, temizlik saçmalığından hep birlikte kurtuluruz. Haa, şu şahlanıp duran ekonominize de epey bir katkısı olur bu yolun. Gerçi sizin seçtiğiniz yol da fena sayılmaz; insanları delirterek öldürmek... Virüse ne hacet, sizin bu yüksek ferasetiniz varken! Yazık! Size değil tabii. Sizden akla uygun bir karar bekleyen bize yazık! İnsanlar evlerde kireç bağladı!”