Borusan Contemporary, Düş Suda sergisinde güncel sanatın uluslararası temsilcilerini bir araya getiriyor. Sergi, kamusal alandan izlenebiliyor.

Edip Cansever dizeleriyle günümüz sanatına bakış

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Yeni Medya sanatına odaklanan Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na disiplinler üstü bir okuma önerisi getiren Düş Suda sergisi, Çağdaş Türk şiirinin güçlü kalemi Edip Cansever'in 1970’te kaleme aldığı aynı ismi taşıyan şiirini uluslararası sanatçıların eserleriyle ilişkilendiriyor. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği Sergide Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel, Michael Wolf, Antti Laitinen, Rafaël Rozendaal, Jim Campbell, Maurizio Nannucci gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.

Borusan Holding Merkez Ofisi Perili Köşk’te konumlanan ve Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden 360 derece sanal tur ile gezilebilecek olan Düş Suda, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) teknolojilerinin desteğiyle kamusal alana taşındı.

Sergi, Avrupa Yakası’nın Boğaz hattında belirlenen rotada Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle desteklenen Düş Suda Sergi Rotası mobil uygulaması aracılığıyla, sanatseverlere güncel sanatın önemli eserlerini üç boyutlu izleme şansı tanıyor. Perili Köşk’ün İstanbul Boğazı ile kurduğu ilişkiden beslenen seçki kapsamında koleksiyonda bulunan 12 eser 6 Mart 2022’ye kadar Bebek - Rumelihisarı hattında belirlenen rotada sanatseverlerin erişimine sunuluyor.

Güney Koreli fotoğraf sanatçısı Boomoon’un, Boğaz’da Balık Oyunu No.8 adlı eserinden alınan ilhâmla Perili Köşk’ün dış cephesi için sergiye özel hazırlanan projeksiyon yerleştirmesinin yanı sıra, VR teknolojisi aracılığıyla gerçekleştirilen bir yeniden üretim, sanatseverlere Boğaziçi’ni sanal olarak deneyimleme imkânı veriyor.

Sergiye ilişkin detaylı bilgi Borusan Contemporary’nin internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.