Edirne'de yıkılmış bir evin bahçesinde ölü olarak bulunan 15 kedinin ölüm nedenine ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında kedilerden numuneler alınarak İstanbul'daki laboratuvara gönderildi.

Edirne'de 15 kedinin ölü bulunmasına ilişkin soruşturma başlatıldı
Fotoğraf: DHA

Edirne'de yıkılmış evin bahçesinde dün ölü olarak bulunan 15 kedi ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kedilerden alınan numuneler, İstanbul'daki laboratuvara gönderildi.

Kedilerin ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından sonuca göre adli süreç yürütülecek.

Talatpaşa Mahallesi'nde oturan Vahit Akay, "2 tane köpek var, onlar sürekli boğup bırakıyor. Kapının önünden kendi kedimi de aldım. Belediyeye de şikayette bulundum. 'İlgileneceğiz' dediler, geldiler ama o sırada köpekler bulunamadı. Köpekler sürekli öldürüp aynı yere bırakıyor. Mahalle de bu köpeklerden şikayetçi. 10 taneye yakın kedi boğdular. Kendimiz de hayvanseveriz. Süreli yemek koyuyoruz ama mahallede kedi bırakmadı köpekler. Bizzat kendim gördüm" diye konuştu.

"HAYVANLAR KONUSUNDA ÇOK BİLİNÇSİZİZ"

Edirne Doğa, Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği (EDSHAYKO) yönetimi ve üyeleri, olay üzerine Edirne Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Dernek başkanı Simge Çalışkan, "Çok üzgünüz. Biz senelerdir burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama Edirne halkı da çok bilinçsiz. Aslında Türkiye olarak hayvanlar konusunda çok bilinçsiziz. Bizim yapmak istediğimiz onlara alan sunmak. Mama yardımı, tedavi, kısırlaştırma istiyoruz. Bunun için sokak hayvanlarımızın sonuna kadar arkasındayız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Talatpaşa Mahallesi'nde yıkılmış bir evin bahçe kısmında dün 15 ölü kedi bulunmuştu.Hayvanseverlerin şikayetiyle olay yerine polis ekipleri çağrılmıştı.

Polis yaptığı incelemede belirli tarihler arasında kedilerin öldüğünü tespit etmişti. Durum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine bildirilmişti. Yetkililer, ölü kedilerden numune alıp inceleme başlatmıştı.

(AA-DHA)