Edirne Kapıkule’de Bulgaristanlı 2 iş insanını kaçırma girişiminde bulunan 2 şüpheli kendilerini polis olarak tanıtıp, Bulgar vatandaşını kelepçelemek isteyince çıkan arbede sonucu arabayla kaçıp köye saklandı. Köy halkı tedirgin olurken Jandarma ise köyü ablukaya alarak her yerde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne'de 2 Bulgarı kaçırmaya çalıştılar

Bulgar iş insanını takibe alarak İstanbul’dan Edirne’ye gelen 2 şüpheli, Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na yakın bir dinlenme tesisinde kendilerine polis süsü vererek kelepçe takma suretiyle alışveriş için yurda gelen Bulgar iş insanı P.N. ve D.Z’yi zorla kaçırmaya çalıştılar.

Bu sırada 2 şüpheliye karşı koyan Bulgarlar otomobile binmek için direndi. Çıkan arbedeye tesiste bulunan vatandaşların da müdahil olmasıyla birlikte linç edileceğini anlayan 2 şüpheli otomobille binerek kaçtı.

OTOMOBİL KÖYDE TERK EDİLDİ

İhbar üzerine otomobilli takibe alan polis ve jandarma ekipleri Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Geçkinli Köyünde otomobilli terk etmiş durumda buldu. Jandarma ekipleri kaçan şahısların yakalanması için Süloğlu ilçesindeki köyde ve Yunanistan sınırında geniş çaplı arama tarama faaliyetleri başlattı. Köy halkı ise şüphelilerin evlerine gizlenme ihtimalinin olabileceği korkusuyla tedirgin oluyor.

Köylerinde çok sayıda jandarma aracının devriye attığını görünce tedirgin olduğunu ifade eden Fikret İnan, “Burada 8-10 civarında jandarma aracının dolaştığını gördük. Olaya vakıf olmadığımız için durumdan şüphelenip soruşturduk. Daha sonra olayın Kapıkule’de başlayıp bizim köyde devam ettiğini öğrendik. Şüpheliler köyde olabilir bunun için bütün köy halkı olarak tedirginiz. Şu anda köy içinde ve çevrede jandarma ekipleri arama çalışmaları yapıyor. Drone ile de aramalar sürüyor. Şu anda herkes karamsar çünkü köye 2 kişinin geldiğini görenler de olmuş, bu yüzden tedirgin durumdayız” dedi.

Köy sakinlerinden Sezai Çal da yabancı kişileri köyde gördüğünü belirterek, “Benim evimin önünden 2 kişi geçti. Ben onlarla konuşmadım ama şüphelendim. Daha sonra köy meydanına geldim. Araçlarını da yukarda bırakmışlar. Daha önce köyümüzde böle bir şey yaşanmadı” ifadelerini kullandı. (İHA)