Edirneli fırıncılar, uzun süredir bekledikleri zammı bugün aldı. Edirne’de 200 gram ekmek 2,5 TL’den satılmaya başlandı.

Edirne'de ekmeğe zam geldi

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) tarafında yapılan toplantı sonrasında ekmeğin satış fiyatı 2,5 TL olarak belirlendi. Edirne’de birçok fırın ekmeği resmi rakam olmamasına rağmen 2,5 TL’den satarken bazıları 2 TL’den satıyordu. Artan girdi maliyetleri karşısında zor üretim yaptıklarını dile getiren Edirneli fırıncılar, zam taleplerini bağlı bulundukları odalara ilettiklerini, ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlardı.

ANKA'nın haberine göre Edirne’de ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam, vatandaşı üzdü. Ekmek almak için fırına gelen bazı vatandaşlar, ekmeğe zam geldiğini öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Edirneli fırıncı Hurşit Boston, ekmeğe yapılan zammın az olduğunu belirterek, “Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı uzun zamandır zordaydık. Yapılan bu zam maliyetlerimizi karşılamıyor. Ekmeğin en az 3 TL olması lazım. Ekmeğe zam olmasını istemezdik ama her şey arttı. Mecburiyetten dolayı yaptık” dedi.