Millet bahçesi yapılmak istenen Edirne Söğütlük Kent Ormanı’nın kapısı kapatılarak ‘inşaat tabelası’ asıldı. Söğütlük Doğan Kalsın’ın açıklamasında “Bu dayatmayı Edirneli unutmayacak” denildi.

Edirne Söğütlük Kent Ormanı kapatıldı, kapısına ‘inşaat’ tabelası asıldı!
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

Edirne’nin tarihi yeşil alanı İzzet Arseven Kent Ormanı’nın ‘millet bahçesi’ne dönüştürülmesi için bir adım daha atıldı. Ormanın kapısı kapatılarak önüne TOKİ’nin inşaat tabelası asıldı. Söğütlük Doğal Kalsın Platformu’nun ormanın önünde düzenlediği basın açıklamasında “Hukuki süreç tamamlanmadan tabela asılamaz. Oldubittiye izin vermeyeceğiz” denildi.

Platform adına açıklamayı okuyan Ziya Gökerküçük, kapının kapalı olmasının sebebinin Orman Müdürlüğü’nün bakım ve temizlik yapması olduğunu sandıklarını belirterek “Burasının bakımsızlığı gerekçesiyle millet bahçesine dönüştürüleceğini söylemişti AKP yetkilileri. Ama baktık tabela asılıyor, iş anlaşıldı ki giriş millet bahçesi amacı ile kapatılmış” dedi.

Hukuki sürecin tamamlanmadığını hatırlatan Gökerküçük şunları kaydetti: “ Eğer gerekli evrakları temin ettik diyorsa firma veya firmaya yeri veren TOKİ yetkilileri kamuoyuna göstersinler. TOKİ’nin ve firmanın elinde resmi hiçbir belge yok. Olamaz zaten. Çünkü yarın garantisi olmayan bir iktidarın bürokratları dahi bu projeye evet diyemez. En yakın zamanda kendileri bunun hesabını vermek zorunda kalabilir.”

OLDUBİTTİYE İZİN YOK

“Kent halkına yarar sağlamayacak, bilakis tahmin edilemeyecek zararlara sebep olabilecek bu yatırımın derhal durdurulması gerek” diyen Gökerküçük, “Aksi takdirde ileride vuku bulacak zarar ve ziyanın bu yatırım dosyasında imzası olanlardan istenebileceği günler de gelecektir. Bu kentin insanları bu tür oldubittilere izin vermeyecektir. Bu kentin sağduyulu kurumları, kentine duyarlı gönüllüleri bu duruma müdahale edecektir. Bu kentin idarecileri telafisi mümkün olmayan bu yatırıma imza atmayacak ve bilimsel verileri sunarak karar mercilerine iletecektir” ifadelerini kullandı.

edirne-sogutluk-kent-ormani-kapatildi-kapisina-insaat-tabelasi-asildi-1097756-1.

KENT UNUTMAZ

Söğütlük’e millet bahçesi yapılmasına gerekçe olarak ‘bakımsızlığın’ gösterildiğine dikkat çeken Gökerküçük sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülkemizin tek taşkın ormanı olan bu alanın ağaçlarını korumak orman müdürlüğünün, bakımı da belediyenin işi olmalıdır. Millet bahçesi yapılmak istenmesi iktidarın bir kanadındaki kişisel kazanç hırsı ve giderayak bir yerlere nakit aktarma amaçlıdır. Bu dayatmayı kentli unutmayacaktır. Yapılaşmanın yoğun olduğu yerlere yapılacak millet bahçeleri varken buraya yapılmasına karar verilmesinin bedeli ağır olacaktır. Bu yatırım veya hizmet değil, bir nakit aktarma projesidir. Kentimize, kentlilerimize yatırım veya hizmet etmek isteyenler bunu akıl, bilim, hukuka uygun, doğaya uyumlu ve kentlinin çıkarları korunarak yapmalıdırlar.”