Alışveriş ve konaklama için Edirne'ye gelen Bulgarlar, fiyatları çok uygun bulduklarını söyleyerek günlük bin euro harcadıklarını ifade etti. Bazı Bulgar vatandaşlar, "Okullar açılıyor, çocuklar için okul alışverişine geleceğiz" dedi.

Edirne'ye gelen Bulgarlar günlük bin euro harcıyor: 'Fiyatlar çok uygun'
Fotoğraf: İHA

Türkiye, Türk Lirası'nın dolar ve euro dışında birçok ülkenin para birimi karşısında da erimesi sonucu ucuz pazar haline geldi.

Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşların sayısı, Leva kurundaki artış ve Türkiye’ye girişte pasaport zorunluluğunun kalkmasının ardından akın akın ülkeye giriş yapmaya devam ediyor.

Bulgar turistler, fiyatların ucuz olduğunu belirterek günlük bin euro civarı harcadıklarını söyledi. Bazı vatandaşlar araçlarının bagajlarını doldurarak ayrılırken bazıları Edirne'deki otellerde konaklıyor.

Fiyatların çok ucuz olduğunu söyleyen Gülcen Angelova, “Senede üç kez geliyoruz, bugün bin Euro harcayacağız. Okullar açılıyor, çocuklar için okul alışverişi yapacağız” dedi.

Bulgaristan Filibe’den arkadaşının doğum günü hazırlıkları için Edirne’ye gelen İvana Nieva, fiyatların çok uygun olduğunu belirterek, “Arkadaşımın doğum günü var kendine buradan bir şeyler almak için geldi bende ona eşlik etmeye geldim. Edirne renkli ve güzel bir yer. Beğendiğim her şeyi aldım. Fiyatlar çok uygun’ diye konuştu.

'TİCARETE GELDİK'

Türkiye’de ticaret için bulunduğunu söyleyen Sezgin Kamil, Bulgaristan’nın Gabrova kentinden geldiğini ifade ederek “Ticarete geldik, boş vakitlerde geziyoruz. Gabrova’dan daha ucuz” şeklinde konuştu.