Edirne'nin Enez ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı, araçlarda mahsur kalan yurttaşlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Edirne'yi sağanak vurdu: Yollar kapandı, 1 kişi hayatını kaybetti

Edirne'nin Enez ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sele neden oldu. Yağış nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Birçok yurttaş araçlarında mahsur kaldı.

Şiddetli yağış nedeniyle sele kapılarak kaybolan 75 yaşındaki Murat Güneş'in cansız bedeni ise evinin yakınlarında bulundu. Aşırı yağış yüzünden Enez ilçesinde bağlı Abdurrahim, Vakıf ve Sultaniçe köylerinde çok sayıda evi su basarken Murat Güneş, sele kapılarak kayboldu.

Sel felaketi ardından bölgeye giden AFAD, jandarma ve belediye ekipleri bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Güneş'in cansız bedeni jandarma ekipleri tarafından evinin 200 metre yakınında bulundu.

edirne-yi-saganak-vurdu-yollar-kapandi-1-kisi-hayatini-kaybetti-954695-1.

Komşusu Yılmaz Çakmak, Güneş'in sel sularının geldiği anda kendisini aradığını ve çok panik içinde olduğunu belirtti. Güneş'i sakinleştirmeye çalıştığını anlatan Çakmak, evi yaklaşık bir metre su bastığını söyledi. Büyük bir felaket yaşadıklarını anlatan Çakmak, "Ben de ona evin yanındaki incir ağacına çıkmasını söyledim. Çok korkmuş ve paniklemişti. Ondan sonra bağlantımız kesildi. Çok üzgünüz" dedi.

edirne-yi-saganak-vurdu-yollar-kapandi-1-kisi-hayatini-kaybetti-954696-1.

MAHSUR KALAN 11 KİŞİ KURTARILDI

Enez ilçesine bağlı Sultaniçe ve Gülçavuş köylerinde gece boyunca etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Sel sebebiyle araçlarında ve evlerinde mahsur kalan 11 kişi de AFAD ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

AFAD ekiplerinin köydeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Saatlerce etkili olan sağanak yağış ise etkisini kaybetti.

edirne-yi-saganak-vurdu-yollar-kapandi-1-kisi-hayatini-kaybetti-954697-1.

AA-İHA