Onlarca kanun ve içtihat, önlerinde Anayasa olmasına rağmen YSK, iktidarın baskısı altında İstanbul seçimlerini yenileme kararı aldı. Hepimiz biliyoruz ki YSK’nın aldığı bu kararın bir ilde seçimin yenilenmesinin çok ötesinde anlamı var. Öncelikle son birkaç seçimdir eleştirilerin odağı olan YSK, diğer yüksek yargı organları gibi bir iktidar aparatına dönüştüğünü böylece tescillemiş oldu. Bu kadar da […]

Editörden: Biz kazanacağız çünkü umut ayakta

Onlarca kanun ve içtihat, önlerinde Anayasa olmasına rağmen YSK, iktidarın baskısı altında İstanbul seçimlerini yenileme kararı aldı. Hepimiz biliyoruz ki YSK’nın aldığı bu kararın bir ilde seçimin yenilenmesinin çok ötesinde anlamı var.

Öncelikle son birkaç seçimdir eleştirilerin odağı olan YSK, diğer yüksek yargı organları gibi bir iktidar aparatına dönüştüğünü böylece tescillemiş oldu. Bu kadar da değil. 1946 yılından bu yana eksik gedik de olsa demokratik usullerle yapılan serbest seçimler belirsiz bir tarihe kadar rafa kaldırılmış oldu. Hukuk dışı olarak görev süresi uzatılıp bu seçimi yöneten YSK, İstanbul’da seçimleri yenileme kararı almış olabilir. Oy çalamayanlara ‘size seçimi çaldık’ diyebilir. Peki, YSK 31 Mart gecesini unutturabilir mi? İktidar sel olup taşan coşkuyu toplumun hafızasından, yüreğinden söküp alabilir mi? Ülkede açan umut filizlerini yok edebilir mi? Tabi ki hayır.

Bin kere hayır. Güzel günlere olan inanç ve umut hala bu ülkenin sokaklarında, mahallelerinde, tarlalarında, üniversite kampüslerinde dimdik ayakta. Diz çökmeden, geri adım atmadan tüm yüreği ile direnişte. Bu süreçte bizim yerimiz de safımız da belli. Tüm dostlarımızla birlikte en iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. Zorbalığa, hukuksuzluğa, baskıya, faşizme karşı direnecek ve hakikati yazmaya, anlatmaya korkusuzca devam edeceğiz.