Editörden: En güzel yolculuk

Bugün bir yaş daha aldık. Daha bir ustalaşmış, dal budak vermiş gibi hissediyoruz. Yokluklar, zorluklar, baskılar içinde geçen yıllar kuvvetlendirmiş bizi.

Bugün bu yazıda ne iktidardan ne de onun zorbalığından bahsedeceğiz. Bize yaptıklarını ve imkânsızlıkları konuşmayacağız. Artık tüm bunlardan daha başka cümleler kurmanın eşiğindeyiz, biliyoruz.

BirGün gazetesi, medyanın kuşatılmışlığına karşı bir başarı öyküsü yarattı. Olamaz denileni başardı. Kolektif, dayanışmacı, özgürleştirici ve ilham veren bir örnek oldu. Patrondan, iktidardan güç almayan hatta onlara karşı duran bir gazetenin eğilmeden, bükülmeden ayakta durabileceğini gösterdi. Bunu hep birlikte başardık.

“Hep birlikte” öylesine söylenmiş bir söz değil. 20 yıllık AKP iktidarında inatla, kararlılıkla, dayanışarak ve çoğalarak elde edilen büyük örneğin iki kelimeye sığdırılmış özetidir aslında bizimkisi.

Evet ayakta kalmayı birlikte başardık. Sadece ayakta kalmadık; bu kadar güce rağmen onların yenilebileceğini biz gösterdik. Çok önemli bir eşiği aştık.

Şimdi bizim için bir adım daha atma zamanı geldi.

Kuşkusuz ki çok önemli bir mücadele verdik. İyi direndik. Ama şimdi emekçilerle, kadınlarla, gençlerle birlikte en güçlüsünü kurduğumuz barikatın arkasından çıkıp ileriye doğru yürüme, eskiyi yıkarken yeniyi kurma uğraşının parçası olma zamanıdır bugün.

Dünya hızla değişiyor.

Farklılaşıyor. Ama değişmeyen şeyler de var; egemenlerin milyarlarca insanın üzerine basarak kazanmaya çalıştıkları iktidar, güç ve zenginlik arzusu gibi. Ve tabii ki buna karşı verilen onurlu mücadele... Yeni olan tam da bu mücadelenin içinden çıkacak.

Bu büyük mücadelenin parçası olan BirGün gazetesi, kuvvet aldığı geçmişin tüm birikimiyle yeninin kurulma sürecinin de içinde olmaya hazırlanıyor, bugüne kadar birlikte yürüdüğü, her bir adımda çoğaldığı dostlarıyla birlikte.

Yeni yaşımızı kutluyoruz. Geleceğin daha özgür, mutlu ve aydınlık dolu olacağına dair sonsuz inancımızla...