Efeler’de kitap kafelerin sayısı artmaya devam ediyor. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirdiği projesi kitap kafelerin 10’uncusu hizmete açıldı.

Efeler’in 10’uncu kitap kafesi açıldı
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Efeler’deki kitap kafelerin 10’uncusu Güzelhisar Mahallesi’nde hizmet vermeye başladı. Açılış törenine, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Eğitimci ve Yazar Olcay Taşlı, Şair-Yazar Prof. Dr. Yusuf Alper katıldı.

Açılışta konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 6 Şubat depremleri nedeniyle Efeler’de misafir edilen depremzede çocukların kitap kafelerde ders çalışabileceklerini söyledi.


Atay konuşmasını şu sözlerde sürdürdü: “10’uncu kitap kafemizin Güzelhisar Mahallesi sakinlerine ve Efeler halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu açılışı niye depremin olduğu süreç içerisinde yaptığımızı da açıklamak istiyorum. Üniversiteler kapatıldı, çocukların hepsi burada. Nereye gideceklerini bilmiyorlar. Ders çalışmaları gerekiyor. Online eğitim almaları gerekiyor. Onun için her ay birer kitap kafe açacağız. Çocuklarımızın, üniversiteye giden evlatlarımızın burada ders çalışıp, online eğitim almalarını ve bilgiden geri kalmamalarını sağlamak amacıyla açılışımızı hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Deprem nedeniyle kentimizde misafir ettiğimiz ve eğitimlerinden geri kalan çocuklar da var. Onların da burada eğitim almalarını ve bilgiden geri kalmamalarını sağlayacağız.”

“BİR KEZ DAHA KİTABIN VE BİLİMİN ÖNEMİNİ ANLADIK”

Açılışa katılan şair ve yazar Prof. Dr. Yusuf Alper de konuşmasında kitapların ve bilimin insan hayatı için önemini vurguladı.

Alper, “Kitabın ve bilimin önemini depremlerde bir kez daha anladık. Bilimsel olanla hurafe olanın birbirine nasıl karşıt olduğunu ve hurafenin insana ne kadar büyük acılar yaşatabileceğine şahitlik ettik” dedi.

Eğitimci-yazar Olcay Taşlı da şunları söyledi: “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ülkemiz bir deprem ülkesi ve bu olay bir kez daha gösterdi ki hayatta gerçek yol gösterici bilim, bir başka değişle kitaplardır. Aslında uygar dünyanın da başlangıcıdır kitaplar.” BirGün EGE