Euro Lig'de en iyi 16 takım arasına kalmayı başaran Efes Pilsen ve Ülkerspor'un mücadele edeceği gruplar bu hafta başında belli oldu. Buna göre; kuraya ikinci torbadan giren La-civert-beyazlılar, g

Euro Lig'de en iyi 16 takım arasına kalmayı başaran Efes Pilsen ve Ülkerspor'un mücadele edeceği gruplar bu hafta başında belli oldu. Buna göre; kuraya ikinci torbadan giren La-civert-beyazlılar, geçen yıl çeyrek finalde olaylı maçlar sonunda elendiği Yunan Panathinaikos, bu sezon hem İstanbul hem de Hırvatistan'da yenildiği Cibona Zagreb ve önceki yıl yine mağlup olup grup liderliğini kaybettiği İtalyan Be-netton Treviso ile G Grubu'nda yer aldı.

Bir kere bir üst tura ilk iki sırayı alacak takımların çıkacağını belirtelim. Efes Pilsen ikinci torbadan da kuraya katılmanın verdiği avantajla kolay bir gruba düştü. Bana göre Efes'i zorlaya-bileyecek tek takım, bu sezon Avrupa'da oynadığı 14 maçta aldığı 12 galibiyetle Panathinaikos olacak. Bir de geçen seneden kalan olaylı maçlardan ötürü iki takımın da kapanmamış hesapları var. Bu sezon eski gücünden uzakta olan Be-netton, Efes için zorlu bir rakip olamayacaktır. Lacivert-beyazlıların daha önceki grupta da yer alan ve iki maçı kaybettiği Cibona Zagreb maçlarını bu defa mutlaka kazanması gerekiyor. Kupada daha ileri gitmesi için anlaşılmaz Zagrep sendromunu üzerinden atması gerekiyor. Hiçbir önemli oyuncusu olmayan Cibona'ya Efes'in maç kaybetmesini anlamıyorum. Bunun tek sebebi konsantrasyon bozukluğu olabilir. Bu arada Marko Popovic'in sakatlanması Efes Pilsen'i çok fazla zorlayacaktır. Eğer bu oyuncu bir an önce iyileşmez ise Efes için Avrupa tam bir kabusa dönüşebilir. Bu yükü sadece Ender ve Barış ile götürebilmek mümkün gözükmüyor. Bakınız en son oynanan Fenerbahçe maçı. Efes Pil-.sen son dakikasına 10 sayı önde girdiği maçı az. daha kaybediyordu.

Montepaschi Siena'yı yenip son anda Top 16'ya kalan Ülkerspor ise, son iki yılın Eurole-ague şampiyonu İsrail'den Maccabi Tel Aviv, İtalya'nın Climamio Bologna ve ilk turda aynı grupta yer alıp iki kez mağlup olduğu İspanya'nın Real Madrid takımlarıyla E Grubu'nda yer aldı. Ülkerspor da bana göre nispeten kolay bir gru-pa düştü. Bu grupta yer alan diğer 3 takım da bu sezon inişli çıkışlı grafikler çiziyor. Üstelik Ülkerspor son haftalarda yükselen bir grafiğe sahip. Takıma katılan Macar pivot Gulyaş'ın da katkıları ile Turuncu Yeşilliler son haftalarda hem ligde hem de Avrupa'da başarılı sonuçlar almayı başardı. Sezon başında tamamen yenilenen takım artık yavaş yavaş oturmaya başladı. Ülker Maccabi Telaviv geçen yılki performansından çok uzak bir görüntü çiziyor. Geçen yılın efsane takımından hemen hemen hiç bir kalıntı bile kalmamış. Bologna ise Repesa yönetimde bir iyi bir kötü. Ülkerspor daha önceki grupta iki kez yenildiği Real Madrid'i bu defa yenecek bir güce sahip.

Bu sezon Avrupa'da mücadele eden diğer takımlarımız maalesef erken havlu attılar. Avrupa'nın en önemli liginde mücadele eden iki takımımızın da yoluna devam etmesi hepimizi çok sevindiriyor. Benim asıl vurgulamak istediğim konu; ne olursa olsun yani, gruplar ne kadar zor veya kolay olsun, hiçbir maç sahada mücadele edilmeden kazanılmaz.