TBL’nde Türk Telekom ligin yenilgisiz tek t

TBL’nde Türk Telekom ligin yenilgisiz tek takımı olarak 5 hafta sonunda liderliğini sürdürüyor. Son hafta sahasında bir ara farklı yenik duruma düştüğü maçta Galatasaray’ı da yenmeyi başararak bu liderliğini iyice pekiştirdi. Ancak Telekom oynadığı bütün maçlarda ortalama 94 sayı atıyor ve 85 sayı civarında da yiyor. Yani hücum süper, savunma hiç yok. Bu böyle nereye kadar gider ? Onu Allah bilir. Ama bize sorarsanı z savunma meselesine Ercüment Sunter’in bir an önce bir çare bulması şart. Yoksa bu liderlik daha fazla sürmez. Cuma akşamı Karşıyaka deplasmanı nda işleri oldukça zor. NTV ‘den de naklen yayınlanacak bu maçı basketbol severlerin kaçırmamasını tavsiye ederim.

Bu haftanın en önemli karşılaşması Beşiktaş Cola Turca ve Efes Pilsen arasında oynanacak. Altıncı haftanın en önemli ve çekişmeli geçmeye aday maçını ekran başında izleyebilecek veya salona gidebilecek tüm basketbolseverlere şiddetle tavsiye ediyorum. Bu sezona büyük yatırımlarla giren 4 milyon dolara yakın para harcayarak Murat Didin yönetiminde iyi bir takım kuran Beşiktaş Cola Turca ve her zaman iddialı olan 11 defa Türkiye şampiyonluğu unvanı taşıyan Efes Pilsen. Beşiktaş, kadrosunun çok yeni olması ve bazı sakatlıkları yüzünden sezona iyi başlayamadı ve Türkiye kupasından beklenmedik bir şelkilde elendi. Ancak daha sonra takımın yavaş yavaş forma girmesi ile ligde aldığı 4 galibiyetle takım havasını buldu ve yapılan yatırımın boşa olmadığını göstermeye başladı. Özellikle kısa oyuncuları Tyrone Ellis ve Kerem Tunçeri ile başarılı oluyor. Diğer yabancıları henüz istenen seviyeye gelemedi. Çok fazla beklenti olan Chuck Cornegay, ciddi bir sakatlıktan sonra henüz takıma katkı sağlayamadı. Yabancılar Wright, Cornegay ve Elliot da istenen katkıyı yapsalar Beşiktaş’ı tutmak çok zor olacak. Bu hafta Akatlar’da seyirci desteğini de arkalarına alarak Efes Pilsen’i yenmek istiyorlar.

Ancak işleri oldukça zor. Bu sezon her zaman bildiğimiz sert ve disiplinli Efes savunması daha da sertleşmiş sanki. Resmen rakiplerine çemberi göstermiyorlar. Süper hücum silahları olan Fenerbahçe, Efes’e karşı sadece 41 sayı atabilirken Avrupa’nın en iyi takımlarından biri olan Barcelona ise 63 sayıda kaldı. Ligde oynanan 5 maç sonunda potalarında sadece 288 sayı, yani maç başına ortalama 57,6 sayı gördüler. Yani böyle savunma yapan takımı yenmek oldukça zor. Oktay Mahmudi bildiğimiz Efes Pilsen savunmasını ve oyun düzenini bu sezon daha da sıkı uyguluyor. Efes’in en önemli eksiği doping maddesi kullandığı gerekçesi ile forma giyemeyen Ermal Kurdoğlu ve hâlâ istenen formu yakalayamayan Antonio Granger. Daha önceki yıllarda Efes Pilsen’de forma giymiş olan bu oyuncu bu sezon eski formundan çok uzak bir görüntü çizmekte.

Beşiktaş bu hafta Avrupa kupasında çok zorlu bir maç oynadı ve iki uzatma sonunda İspanyol Alicante’ye teslim oldu. Efes Pilsen ise Yunanistan deplasmanından yorgun olarak gelecek.

Maç programdan önce cuma günü oynanacak diye açıklanmıştı ama daha sonra federasyon insafa geldi ve iki takımın da Avrupa maçlarını göz önüne alarak maçı pazar gününe aldı. Doğrusu da bu zaten. Efes pazar gününe kadar ancak kendine gelmiş olur. Bakalım Avrupa yorgunu iki takımın maçından nasıl bir oyun ve netice ortaya çıkacak ?