Efes Selçuk’ta yediden yetmişe herkes kursta

Bu bir ilandır

Efes Selçuk Belediyesi kültür ve sanata değer veren sosyal belediyecilik anlayışı gereği kentin her noktasında, her yaş grubu için çeşitli kurslar düzenliyor. Kişisel gelişimden, yeteneklerin keşfine, sosyal beceriler kazandırılmasından spora kadar birbirinden önemli kurslar kentin farklı noktalarında, farklı yaş gruplarından bireyleri kapsıyor. Diğer yandan belediye tiyatrosu ve Köy Akademileri çalışmalarına devam ediyor.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in göreve gelmesinin ardından sosyal belediyecilik anlayışı gereği Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ücretsiz olarak devam eden kurslara okulların kapanmasıyla çocukların ve gençlerin ilgisi arttı. Yaz aylarında merkezde düzenlenen piyano, gitar, keman, çello, bağlama, ritim, bateri, klarnet, bendir, erbane kurslarına toplam 210 kursiyer katılım gösterdi.

Kadın Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen kat’ı sanatı kursunda 25 kadın kursiyer bulunuyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler ve ailelerine ritim terapi dersleri veriliyor. Ayrıca Efes Selçuk Belediyesi Yaz Spor Okulu’nda da futbol, basketbol, voleybol branşlarına 249 öğrenci katılıyor. Kadınlara yönelik olarak Belediye Havuzu’nda haftada iki gün de pilates dersi düzenleniyor.

Her yaştan Efes Selçuklu’yu tiyatronun renkli dünyasına dâhil eden Efes Selçuk Belediye Tiyatrosu’nda drama, diksiyon temel eğitimleri, ses nefes kontrolü ve tiyatro atölyeleri dersleri sürüyor. Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere farklı yaş gruplarına yönelik düzenlenen çalışmalar verimli ve keyifli geçiyor.

EFES SELÇUK’TA KÖY AKADEMİLERİ BAŞLADI

Efes Selçuk’un merkezinden uzak köylerinde yaşayan çocuklar için Köy Akademileri Belevi’de başladı. Efes Selçuk Belediyesi’nin kültür projelerinden biri olan, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in “5 Hedef 50 Projesi”si içinde yer alan Köy Akademileri de faaliyetine başladı. Efes Selçuk’un merkezden uzak köylerinde yaşayan çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirmelerini, becerilerini geliştirmeyi, sosyalleşmelerini, kültür sanatla daha iç içe olmalarını amaçlayan Köy Akademileri bu yaz da dolu dolu geçecek. Kent merkezine gelme olanağı olmayan çocuklar için köylerde düzenlenecek akademi kapsamında 8- 15 yaş arası çocuklara ritim, el becerileri, diksiyon, tiyatro ve drama dersleri veriliyor.