Efes Tarlası Yaşam Köyü 1 yaşında

Bu bir ilandır.

Efes Selçuk’ta yeni bir tarımsal kalkınma hamlesi başlatan Efes Tarlası Yaşam Köyü 1 yaşında.

2 Haziran 2021 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde geride kalan bir yılda Toprak Okulu Eğitimleri, Ücretsiz Toprak Analizi Hizmeti, tarımsal faaliyetler, okullarla yapılan protokoller çerçevesinde birçok önemli çalışmaya imza atıldı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü modeli ile ülkemizin ve tüm dünyanın sürüklendiği iklim krizi, gıda krizi ve ekonomik krizin dayattığı koşullara çözüm ihtiyacı sunulması yolunda Efes Selçuk’tan Türkiye’ye örnek bir model oluşturuluyor.

1581 ÇOCUĞA, 745 YETİŞKİNE EĞİTİM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, modern, uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir" sözünden, Atatürk’ün Cumhuriyet Köyleri Projesi’nden ve Köy Enstitüleri’nden ilham alınarak hayata geçirilen proje kapsamında geride kalan 1 yılda yapılan çalışmalarla üreticilerin yanı sıra tüm yurttaşlara ulaşıldı. Efes Selçuk başta olmak üzere çevre ilçelerden gelen 1581 çocuğa yönelik düzenlenen Doğa Farkındalığı Eğitimleri ve atölyelerde çocukların torağı, üretimi tanımaları sağlandı. Üreticilik yapan ya da tarımla uğraşmak isteyen 745 yetişkine yönelik Toprak Okulu’nda eğitimler düzenlendi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Efes Selçuk Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitimler düzenlenmeye devam ediyor. Efes Selçuk Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında “Yerel Tarımı- Selçuk Tarımını ve Çiftçisini Güçlendirme Çalışmaları İş Birliği Protokolü ile tarım kenti Efes Selçuk’ta üreticinin ve tarımın güçlendirilmesi de amaçlanıyor.

Efes Selçuk’tan Türkiye’ye model olacak tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üreticilere yönelik Ücretsiz Toprak Analizi Hizmeti de veriliyor. SELBİM aracılığıyla başvuru yapan üreticilere verilen toprak analizi hizmeti ile tarımsal üretimde verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

Efes Tarlası Yaşam Köyü; Toprak Okulu, Tohum Merkezi, Köy Enstitüleri Anı Odası, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesi, Toprak Kütüphanesi ve Kadın Üretici Pazarı ile tarımsal kalkınmada yeni bir model oluşturmayı, aile tarımını yaşatmayı, toprağın kadim bilgisini herkesle paylaşıyor.