Efes Selçuk’un kültür, sanat ve yaşam festivali EFEST, 40’ıncı sanat yılını kutlayan Yeni Türkü’nün konseri ile sona erdi.

EFEST 'Yeni Türkü' ile sona erdi

BİRGÜN EGE

Efes Selçuk’un kurtuluşunun 100. yılında gerçekleşen EFEST, Yeni Türkü konseri ile sona erdi.

Farklı kuşakları müzikle birleştiren grubun konseri sırasında sahneye çıkan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Kurtuluşumuzun 100. yılını Yeni Türkü gibi duayen bir grupla kutlamak istedik. EFEST’İN anlamı “Geçmişi Hisset Geleceği Keşfet”. Geçmişteki ezgileri geleceğe taşıyalım istedik sizlerle. Efes Selçuk şöyle bir yerdir; çağdaştır, demokrattır, Atatürkçüdür, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar da bağlıdır. 100 yıldır bağlı kalmıştır. Cumhuriyetin ikinci yüz yılında da gerçekten bağlılığını kanıtlayacaktır” dedi.

BAŞKAN SENGEL: HALKIMIN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM

Efes Selçuk’un ilk kadın belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Ceritoğlu Sengel, “Bu kent öyle bir kent ki; 2019 yerel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti kadınlarına vermiş olduğu yetkiye de dayanarak ilk kadın belediye başkanı seçti. O yüzden Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yaklaşırken, birçok yüzüncü yılı hep beraber kutlarken bir kadın belediye başkanı olarak, bu kentin başkanı olmaktan gurur duyuyor ve halkımın önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Yeni Türkü’ye Efes Selçuk’un kurtuluşunun 100. Yılında Efes Selçuk’ta oldukları için teşekkür eden Sengel, “Müziğinizin tınısı hiç ama hiç dinmesin. Her seferinde alkışlarınız çoğalsın” diye konuştu.

Yeni Türkü grubunun solisti Derya Köroğlu da Efes Selçuk’ta olmaktan duyduklarını memnuniyeti belirterek, “Filiz Başkan bizi davet etti. 100. Yıl deyince tüylerimiz diken diken oldu. Büyük minnetle anıyoruz. Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını. Bize bir vatan verdiler. Bundan daha büyük bir hediye olamaz. Selçuk da zaten çok sevdiğimiz, her zaman gelip ziyaret ettiğimiz bir yer” dedi.