Baba Hakkı'nın Süleyman Seba'yı alnından öptüğü unutulmaz fotoğrafı çekerek hafızalara kazınan efsane foto muhabiri İlyas Namoğlu, 77 yaşında yaşamını yitirdi

Efsane foto muhabiri İlyas Namoğlu yaşamını yitirdi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi tecrübeli foto muhabiri İlyas Namoğlu, 77 yaşında hayatını kaybetti.

TSYD'den yapılan açıklamada, efsane foto muhabirlerinden Namoğlu'nun vefat ettiği ve yarın toprağa verileceği belirtildi.

İlyas Namoğlu için yarın saat 13.00'te TSYD Levent Tesisleri'nde tören düzenleneceği, ardından Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra merhumun Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği aktarıldı.

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Yusuf Namoğlu'nun ağabeyi olan İlyas Namoğlu için Türkiye Futbol Federasyonu da başsağlığı mesajı yayımladı.

İLYAS NAMOĞLU KİMDİR?

1943 yılında İstanbul’da doğan İlyas Namoğlu çocukluğundan itibaren fotoğraf sanatına son derece yatkındı. Yeteneği Dünya Gazetesi sahiplerinden Bedii Faik- Falih Rıfkı Atay’ın dikkatinden kaçmadı. Gazetecilerin hocası olarak bilinen İsmet Gümüşdere, Namoğlu 18 yaşındayken yanına alarak 2 yıl mesleğin inceliklerini öğretmiştir.

1966-78 yıllarında Fenerbahçe, 1978-80 Galatasaray ve 80 sonrası da Beşiktaş’ta görev yaptı.

Hürriyet Gazetesi’nde 12 genel yayın yönetmeni, Rıdvan Yelekci, Eşref Aykaç, Doğan Koloğlu, Nezih Alkış gibi efsane spor müdürlerini ‘eskiten’ İlyas Namlıoğlu, Esat Yılmaer döneminin ardından emekliye ayrıldı ve Bodrum’a yerleşti.

SEBA’NIN MANEVİ OĞLU

Görünümü ve yaşamındaki hassasiyetle gerçek bir İstanbul beyefendisi portresi çizen Namlıoğlu, Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın dikkatinden kaçmadı. Onun Beşiktaş’ta meslek hayatını sürdürmesi için dönemin spor müdürü Nezih Alkış’ı telefonla arayarak, ‘Benim manevi oğlum İlyas Namlıoğlu’nu Beşiktaş’a yollarsanız beni mutlu edersiniz.’ der. İsteği kabul görür. O günden beri siyah-beyazlı kulübün değişmeyen tek foto muhabiri unvanını da kordu.