Çanakkale 55. kez Troia Festivali ile renkleniyor. Dünyaca ünlü müzisyenlerin vereceği konserler, oyunlar ve söyleşiler ile 5 gün boyunca tüm şehir gecesi ayrı gündüzü ayrı eşsiz deneyimler yaşayacak

Efsane isimler Troia’da buluşuyor

DERYA AYDOĞAN deryaaydogan6@gmail.com

Uluslararası Çanakkale Troia Festivali 9 Ağustos’ta başlıyor. Çanakkale Belediyesi tarafından 55 yıldır düzenlenen festivalde bu sene birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

Konserler, tiyatro gösterimleri, sergiler ve söyleşiler ile tüm şehir 5 gün boyunca sanata doyacak. Bu yıl festival kapsamında sahne alacak isimlerin arasında Ünlü piyanist Fazıl Say, “Big Band” müziğinin günümüz Fransız temsilcilerinden Dany Brillant, Soundtrack’leri ile ünlü pek çok filme ruhunu katmış besteleri ile tanınan sanatçı Eleni Karaindrou ve Senfoni Orkestrası, Dina Ensemble, Barcelona Gipsy Balkan Orkestrası, Erol Evgin, Mehmet Erdem, Resul Dizdar, Rubato, Boğaz Saz Grubu, Hedon Orkestrası ve Fevzipaşa Dans Grubu yer alıyor.

efsane-isimler-troia-da-bulusuyor-497003-1.

Truva Sonatı ilk kez 550 yıllık kalede
Dünyaca ünlü pek çok sanatçının performanslarını sergileyeceği festivalde bu sene, ‘Troia’ yılı kapsamında birçok ilk gerçekleşecek. Festivalin ilk günü Fazıl Say, ‘Truva Sonatı’ eserini ilk kez Çimenlik Kalesi’nde dinleyicilerle buluşturacak. 550 yıllık raihe sahip Çimenlik Kalesi’nin büyülü atmosferinde gerçekleştirecek bir diğer etkinlikte ise ünlü sanatçı Tevfik Akbaşlı tarafından bestelenen, Aytaç Manizade yönetiminde sergilenecek ‘Troia Efsanesi Operası’ dünya prömiyerini gerçekleştirecek.
efsane-isimler-troia-da-bulusuyor-497004-1.
Oyunlar Amfi Tiyatro’da
Festival boyunca sanatseverlerle buluşacak Anlatılan Senin Hikayendir”, “Damadım Olur musun?” ve “Toros Canavarı” oyunları Amfi Tiyatro’da sahnelenerek müthiş bir atmosferi tiyatroseverleri büyüleyecek.

Sanatın her alanından tatlar sunan festivalde sergiler, Çanakkale Seramik Müzesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Yazar ve Sanatçı Evi, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi ile Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi Korfmann Kütüphanesi’nde düzenlenecek.

Sanat Ödülü bu yıl Haluk Şahin’in
Festival kapsamında verilen Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü bu yıl 10 Ağustos Cuma akşamı Troia Antik Kenti’nde Haluk Şahin’e verilecek. Haluk Şahin, 11 Ağustos’ta Özgürlük Parkı’nda “Troyalılar Türk müydü?” başlığı altında konuşmacı olarak yer alacak.

Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilecek söyleşilerin bu yıl ki konukları arasında ayrıca Fecri Polat, Levent Üzümcü ve Ataol Behramoğlu da var.

***

Operadan tiyatroya, sergiden konsere rengarenk bir program

efsane-isimler-troia-da-bulusuyor-497005-1.

Özgürlük Parkı
»9 Ağustos-Konser–“Barcelona Gipsy Balkan Orchestra”
»9 Ağustos-Söyleşi-“Yaşayan Troialılar -Fecri Polat
»10 Ağustos-Konser–“Erol Evgin”
»11 Ağustos-Konser–“Mehmet Erdem ”
11 Ağustos Söyleşi-“Troyalılar Türk müydü?” -Haluk Şahin
»12 Ağustos-Konser–“Resul Dindar”
»12 Ağustos SöyleşiLevent Üzümcü, Ataol Behramoğlu
»13 Ağustos-Konser–“Rubato”Çimenlik Kalesi
»9 Ağustos-Konser–“Fazıl Say” “Truva Sonatı” “Piyano Resitali”
»10 Ağustos-Konser–DİNA Ensemble
»11 Ağustos-Konser–“Eleni Karaindrou – “Film Müzikleri ve Şarkılar”
»12 Ağustos-Opera–“Troia Efsanesi – Legend of
»13 Ağustos-Konser–“Dany Brillant”

Amfi Tiyatro
»10 Ağustos-Tiyatro–“Damadım Olur musun?”
»11 Ağustos-Tiyatro –“Toros Canavarı”