Düzenlediği basın toplantısıyla Barcelona'ya veda eden Lionel Messi, kulüpte kalmak için her şeyi yaptığını ama La Liga'nın getirdiği finansal kurallar nedeniyle bunun mümkün olmadığını belirtti. Geleceğiyle ilgili henüz karar vermediğini söyleyen Messi, PSG'ye imza atma ihtimali olduğunu kaydetti. Oldukça duygusal bir konuşma gerçekleştiren Arjantinli yıldız, gözyaşlarına boğuldu.

Efsanenin gözyaşları: Messi’den Barcelona’ya duygusal veda

34 yaşındaki yıldız futbolcu Lionel Messi, İspanya'nın Katalan devi Barcelona'dan 21 yıl sonra ayrılmak zorunda kaldığını açıkladığı basın toplantısında gözyaşlarına hâkim olamadı.

Barcelona için tüm organizasyonlarda 778 maça çıkıp 672 gol kaydeden Messi, bu ayrılığı istemediğini ve hiç hazır olmadığını dile getirdi ve “Başımdan aşağı bir kova soğuk su dökülmüş gibi oldum ve hala kabullenmeye çalışıyorum” derken ağladı.

Basın toplantısında geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Messi, Paris Saint-Germain'e (PSG) imza atma ihtimalinden söz etti.

Eşzamanlı olarak Fransız spor gazetesi L'Equipe, Arjantinli futbolcunun PSG'nin tıbbi testlerinden geçmek üzere bu akşam ya da yarın sabah Paris'te olacağı iddiasını duyurdu.

“ALÇAKGÖNÜLLÜ DAVRANMAYA ÇALIŞTIM”

Binlerce taraftar 'Mesih' dedikleri Messi'nin 10 numaralı formasını giyerek Camp Nou Stadyumu dışında toplanırken, Arjantinli futbolcu "Alçakgönüllü ve saygılı davranmaya çalıştım ve umarım kulüpten ayrıldığımda benden geriye kalan bu olur" dedi.

Geçen hafta kulüple yüzde 50'lik maaş kesintisi üzerinden beş yıllık sözleşme için uzlaştıklarında kulüpte kalacağına inandığını aktaran Messi, şöyle devam etti:

“Dürüst olmak gerekirse, martta seçimler yapıldığında, Başkan Joan Laporta ile konuştum, yemek yedik ve ondan sonra kalacağıma ikna oldum. Sözleşmem asla sorun olmadı... Elimden gelen her şeyi yaptığımı biliyorum. Kulüp sözleşme imzalamanın La Liga yüzünden mümkün olamayacağını söylüyor. Kalmak için elimden gelen her şeyi yaptığımı garanti edebilirim. Geçen yıl kalmak istememiştim ve bunu söylemiştim, ama bu yıl farklıydı.”

“MÜMKÜN OLDUĞU KADAR UZUN OYNANAYACAĞIM”

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü 6 kez kazanan Messi, PSG ile görüştüğünü teyit edip kesin kararını vermediğini dile getirirken mümkün olduğu kadar uzun süre futbol oynamayı planladığını belirtti:

"Rekabetçi olmaya devam ettiğim ve vücudum tepki verdiği sürece (oynamaya devam edeceğim). Elimden geldiği müddetçe yarışmaya devam edeceğim."

Kulüp tarafından Messi'nin Barça'da geçirdiği süre boyunca kazandığı 35 kupanın tamamıyla özel bir fotoğraf çekimi de düzenlendi.