İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında kentin sokaklarını otobüsle dolaşarak İzmirlilerin bayramını kutladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı üstü açık konser otobüsüyle balkonlara taşıdı. Muğla Büyükşehir Belediyesi de COVİD 19 salgını dolayısıyla evlerinde kalan çocuklara ve yurttaşlara gezici mobil araçlarla konser verdi.

Ege’de 23 Nisan coşkusu

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda otobüsle şehrin sokaklarını dolaştı. Parklarda oynayan çocuklar, alışveriş yapmak için çıkan yurttaşlar ve balkonlarından kendilerini, Türk bayraklarının yanı sıra alkışlar eşliğinde coşkuyla karşılayan İzmirlilerin bayramını kutlayan Başkan Tunç Soyer, geçtiği güzergahta çalışanlara ve esnafa da seslenerek hayırlı işler diledi.

Pandemi nedeniyle 23 Nisan kutlamalarının yapılamadığını hatırlatan Soyer balkonlarında el sallayan İzmirlilere seslenerek, “Güzel İzmir’in güzel insanları… İyi bayramlar. Siz meydanlara gelemiyorsunuz ama biz bayram coşkusunu size getirdik” dedi. TBMM’nin kuruluşunun 101. yılı olduğunu anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Ata'mızın izinde 101 yıl geçti. 101 yıl sonra 23 Nisan'ı aynı heyecanla, aynı coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu.

ege-de-23-nisan-coskusu-868337-1.

AYDIN'DA HER BALKON KONSER SALONU OLDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her evin balkonuna taşıdı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin geleceğine yani çocuklara armağan ettiği bu bayramda her ne kadar meydanlarda bir arada olunamasa da, yine de coşku ve neşenin eksilmemesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın birçok noktasında bayrama özel mini konserler düzenledi. 23 Nisan’a özel olarak hazırlanan otobüs ile birlikte Aydın kent genelinde sabahın ilk saatlerinde başlayan bayram coşkusu, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Konsere ve bayram coşkusuna katılım ise görülmeye değerdi. Genci yaşlısı her yaştan yurttaş ellerinde Türk bayrakları ile bu coşkuya ortak oldu.

ege-de-23-nisan-coskusu-868338-1.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DEN 23 NİSAN KONSERİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi TBMM’nin açılışının 101’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşkusunu 13 ilçeye taşıdı. Büyükşehir Belediyesi COVİD 19 salgını dolayısıyla evlerinde kalan çocuklara ve vatandaşlara gezici mobil araçlarla konser verdi.TBMM’nin açılışının 101’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik çocuk Bayramı Muğla’da kutlandı. Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen kutlama törenlerine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu,CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ve sınırlı sayıda öğrenci katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 101. yıl dönümü, Atatürk’ün armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle evlerinde kalan çocukların ve yurttaşların en coşkulu şekilde kutlaması için 13 ilçede gezici mobil araçlarla konser verdi.

ege-de-23-nisan-coskusu-868339-1.
Aydın

ege-de-23-nisan-coskusu-868340-1.
İzmir