Ege’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

BİRGÜN EGE

İzmir’de üç güne yayılan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği konser ile son buldu.

Sanatçı Sertab Erener, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda unutulmaz bir konser verdi. Konserin başlangıcında kısa bir konuşma ‘yaparak tüm İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "97 yıllık çınar olan Cumhuriyet’imiz üç yıl sonra yüz yılı devirecek ve yeni bir yüzyıl başlayacak. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’imizi yeni yüzyılda demokrasi ile taçlandıracağız. Türkiye'nin dağlarında çiçekler açacak, baharlar gelecek" diye konuştu.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798961-1.

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına lazer gösterisi eşlik etti. Güzelbahçe’den yola çıkan Ahmet Piriştina vapuru Körfez’i Cumhuriyet ışıklarıyla aydınlattı. Karantina, Göztepe, Konak, Cumhuriyet Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka’dan geçerek Bostanlı’ya ulaşan vapurdaki lazer gösterisi tüm Körfez’den izlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nü ziyaret ederek huzurevi sakinleri ve personelinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

İZMİR'İN İLÇELERİ

Bornova’da, Cumhuriyetin ilanının 97. Yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı. Sabah Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki tebrik töreni ile başlayan kutlamalar, Özkanlar’dan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na uzanan Fener Alayı ile devam etti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı katılımcı ile gerçekleştirilen kortejde, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile birlikte halkı selamladı. Bornova Belediye Bandosu da gün içinde mahalle mahalle gezerek çaldığı marşlarla tüm Bornovalıları coşkuya ortak etti.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798962-1.

Karabağlar’da koronavirüs salgını kısıtlamaları ve yağmura rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında ilk olarak Karabağlar Kaymakamlığı'nda düzenlenen resmi törene katıldı.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798963-1.

Gaziemir’de, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 97. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Gaziemir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Korteji ile başladı. Pandemi kuralları gereği katılımın sınırlı tutulduğu Cumhuriyet Korteji’nde, Abdullah Arda Meydanı’nda toplanan Gaziemirliler, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergâhı üzerinde bayraklarıyla yürüdü.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798964-1.

Konak Belediyesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’nci yılı anısına gerçekleştirilen konseri Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, belediye meclis üyeleri ve sanatseverler izledi. AASSM’nin Büyük Salonundaki konser pandemi kurallarına göre düzenlenirken konserin tamamı canlı yayınlandı. Çanakkale Zaferi’nden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolculuğun sanatın gücüyle anlatıldığı gecede Turkish Brass Ensemble Orkestrası sahne aldı.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798965-1.

Karşıyaka’da, Cumhuriyet’in 97’nci kuruluş yıl dönümü, coşku ve gururla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dün Karşıyaka Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu sabah da CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törene katıldı. Başkan Tugay, daha sonra CHP İlçe Başkanı M. Serdar Koç ve eşi Öznur Tugay ile birlikte Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nı ziyaret ederek karanfiller bıraktı, tarihi Latife Hanım Köşkü’nün bahçesindeki ‘Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdi.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798966-1.

Efes Selçuk’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda “ Atatürk’ün Işığında Cumhuriyet Yolunda 97. Yılda 97 Meşale” etkinliği ile kenti aydınlatan Efes Selçuklular, söyledikleri marşlarla cumhuriyet coşkusunun sonsuza kadar süreceğini söylediler. Meşaleler altında vatandaşlarla birlikte yürüyen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “İlk günkü aşkla, ilk günkü şevkle, ilk günkü kararlılıkla Cumhuriyete sahip çıkıyoruz” dedi.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798967-1.

BODRUM

Bodrum’da Cumhuriyetin 97’nci yıldönümünü, bir dizi etkinlikle kutlandı. Pandemi kuralları nedeniyle kısıtlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen kutlama programı 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00'de Belediye önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlarken, 29 Ekim günü saat 10.00’da Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı ile devam etti.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798968-1.

KUŞADASI

Kuşadası'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Konvoyuna rekor katılım oldu. İş makineleri, atık kamyonları ve motosikletlilerin de yer aldığı 5 kilometrelik konvoy, şehir turunu yaklaşık 2 saatte tamamladı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de özel olarak hazırlanan üstü açık kamyona binerek vatandaşların bayramını kutladı.

EFELER VE DİDİM

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798969-1.

Efeler’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinlerle coşku içinde kutlandı. Gerçekleştirilen anlamlı etkinliklerden biri de Aydın Beşiktaşlılar Derneği tarafından organize edildi. “Cumhuriyet Coşkusuyla Kartallar Pedala Basıyor” sloganıyla düzenlenen bisiklet turunun sürpriz katılımcısı ise Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay oldu.

Didim’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Didim Belediyesi tarafından organize edilen etkinliklerle coşku ile kutlandı. Etkinlikler kapsamında violin dinletisi, vals gösterisi ve Atatürk Fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

ege-de-cumhuriyet-bayrami-cosku-ile-kutlandi-798970-1.