Ege’de kültür-sanat

BirGün/EGE

Ege’de Kültür Sanat hız kesmeden devam ediyor. Ege’nin birçok kentinde gerçekleşen Kültür Sanat faaliyetlerini sizler için derledik.

•Tüm Türkiye’de ses getiren Tarkan konseri sonrası İzmir’de 26 Eylül saat 17.00 İzmir Arena’da gerçekleşecek olan LP konserini İzmir halkı sabırsızlıkla bekliyor. Etkileyici sesi ve sahnesiyle dünyanın her yerinden milyonların gözdesi olan LP, renkli bir gösteriye imza atacak.

•Zenofobi ismini taşına grup sergisi Konak’ta Çatı Açık Alanı ve Galeri’de sergilenmek üzere inanlarla buluşuyor. 17 Eylül - 15 Ekim arasında gerçekleşen sergi Anıl Kaan Yatar, Canavar, Cansu Yıldıran, Gizem Konyar, Hamza Kırbaş, Mert Çakır, Rami Alhajali, Ozan Alp Hiçyılmaz, Yekateryna Grygorenko, Watfaa Wahb’ ın eserlerini bir araya getiyor. Sergi Zenofobi yada Yabancı Korkusu olarak adlandırılan, insanların ‘öteki’ olandan korkusunu konu alacak.

•Salt Sahne’de Çağdaş Oyunculuk Atölyesi başlıyor. 25 Eylül 29 Eylül arasında gerçekleşecek olan atölye, metinlerin içinde yer alan kısa sahneleri, o sahneyi oynamadan önce oyuncunun kendi bedeni, sesi, duygusu yani enstrümanı üzerindeki çalışmaları, metin ve karakter çözümlemelerini içeren yaratıcı bir atölye süreci olacak.

•Ümit Hatipoğlu’nun düzenlediği Renkler ve Objeler Sergisi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 7-16 Ekim arasında gerçekleşecek olan sergi sabah saat 10’dan 17’ye kadar Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Muğla halkının ziyaretlerine açık olacak.

•Bodrum’da Zeki Müren Anma Konseri 23 Eylül’de Bodrum Antik Tiyatro sahnesinde sevenleriyle buluşuyor. Emre Işık, Nebil Özgentürk, Tarık Pabuççuoğlu, Melihat Gürses, Çetin Körükçü’nün sahne alacağı törende Sanat Güneşi Zeki Müren’in aramızdan ayrılışının 26’ncı yılı anılacak.

•Muğla Menteşe’de ise Belediye’nin düzenlediği Kültür ve Sanat Şenliği 27 Eylül’den 29 Eylül’e kadar sürecek. Aralarında gazeteci Fatih Portakal’ın da bulunduğu isimler söyleşiler düzenlerken Gökçe, Edis, Aydilge gibi sanatçılar Açık Oto Pazar yerinde sahne alacaklar.