Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri yardım toplamak için harekete geçti. İzmir’de ana yardım toplama noktası Fuar İzmir olarak açıklandı

Ege’den deprem bölgesi için seferberlik

BirGün EGE

Merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,4 büyüklüğünde deprem sonrası Türkiye acının merkezine yardım eli uzatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, İzmir’in ilçe belediyeleri deprem bölgesine arama kurtarma desteği ve erzak yardımı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir'de kabul edeceklerini dile getirdi.

Soyer, “Değerli İzmirliler, Hemşehrilerimiz deprem bölgesine yardım ulaştırmak için bize başvuruyor. Acil ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı ve uyku tulumu (kullanılmamış) bağışlarını Gaziemir Fuar İzmir'de kabul edeceğiz. Büyük bir yardım kampanyasını da kısa zamanda duyuracağız” dedi.

Soyer ayrıca, “İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı. Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz. 100 bin kişilik sıcak yemek desteğimiz hazır. AFAD koordinasyonu ile depremden etkilenen illerimize ulaştıracağız. Tüm var olan imkân ve gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 20 personel, iki tam donanımlı sismik arama kurtarma görüntüleme cihazı olan AKS ve iaşe araçlarını deprem bölgesi için yola çıkardı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca ilk etapta bölgede çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri için teknik malzeme gönderildiğini açıkladı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, belediyenin arama kurtarma birimi BUCAKUT ile deprem bölgesine doğru yola çıktı. AFAD ile iletişim halinde olan BUCAKUT, Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına katılacak. 36 personel, 4 tam teçhizatlı arama kurtarma aracı, 2 ikram aracı ve 1 hayvan ambulansı ile harekete geçen BUCAKUT, çeşitli ihtiyaç malzemelerini de beraberinde götürdü.

Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK) ekibi de afet bölgesine doğru yola çıktı. 12 personel ve 3 araçtan oluşan ekibin, İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle Osmaniye'de arama kurtarma çalışmalarına dahil olacağı açıklandı.

SOL PARTİ'DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

SOL Parti İzmir İl Örgütü de, el feneri, battaniye, çadır, uyku tulumu, mont, bot ve kışlık giysi, kadın pedi ve bebek bezinin acil ihtiyaçlar olduğunu belirtti. Dayanışma için çağrıda bulunan SOL Parti, ihtiyaçların Karşıyaka ve Urla’da bulunan SOL Kültür kafelere, Narlıdere Dayanışma Kooperatifine ve Buca Kozalak Kültür Kitap Cafe’ye ulaştırılabileceğini açıkladı