İzmir'deki Ege Üniversitesi (EÜ) Acil Servisi'nin yanındaki diyaliz bölümünde bir cihazın elektrik kontağından yangın çıktı. Yangın nedeniyle diyaliz gören hastalar sedyelerle dışarı çıkarıldı.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yangın

İzmir'in Bornova ilçesinde EÜ Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin diyaliz bölümünde bugün saat 13.00 sıralarında elektrik kontağından yangın çıktı. Dumanın hastane içine dolması üzerine diyaliz gören hastalar sedyelerle dışarı çıkarıldı. Yangında yaralanan olmazken dumandan hafif etkiylenenler oldu.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Hastalar, hastane içindeki boş yataklara konuldu.

Rektörden açıklama

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesinin diyaliz bölümünde çıkan yangında hastaların tahliye edildiğini ve yangının söndürüldüğünü söyledi. Budak, "Herhangi can kaybımız ya da herhangi bir riskli olan bir hastamız şu anda söz konusu değil" dedi.

"Can kaybımız ya da herhangi bir riskli olan bir hastamız şu anda yok"

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yaptığı açıklamada yangının elektrik kontağından çıktığını ifade etti. Budak, "Egez Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizdeki acil serviste diyaliz merkezindeki bir cihazın elektrik kontağı nedeniyle oluştuğunu düşündüğümüz bir yangın başlangıcını hemen itfaiyenin müdahalesiyle söndürdük. Duman söz konusuydu ve acil servise bitişik olduğu için acil servisteki bütün hastalarımızı tahliye ettik ve boş yataklarımıza onları aldık. Her şey kontrol altında. Çok şükür tabii Türkiye’nin en büyük hastanesi gerçekten, sadece İzmir ve Ege Bölgesi değil, Türkiye’ye, hatta Avrupa’ya hizmet eden tıp alanında çok ciddi hocalarımızın, çalışanlarımızın, doktorlarımızın olduğu bir yer, büyük bir hastane. Onun için hepimize geçmiş olsun diyorum. Herhangi can kaybımız ya da herhangi bir riskli olan bir hastamız şu anda söz konusu değil. Bütün hocalarımız, çalışanlarımız, acil servisimiz, tüm Tıp Fakültesi Hastanesi seferber oldu" dedi