Ege Üniversitesi öğrencileri atama ile Ege Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Necdet Budak'a söylemek istedikleri mesajlar için kutu yaptı.

Ege Üniversitesi'nde kayyum rektöre mesaj kutusu

BİRGÜN EGE

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan AKP'li Melih Bulu'ya tepkiler sürüyor. Ege Üniversitesi öğrencileri, atama ile rektör olan Prof. Dr. Necdet Budak’a söylemek istedikleri mesajlar için kutu yaptı. Ege Üniversitesi'nin önünde toplanan öğrenciler Prof. Dr. Necdet Budak'ın okulu polisler ve özel güvenlikle ile doldurduğunu ve öğrenci düşmanı bir anlayış sürdüğünü söylediler.

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "Üniversitemize atama usulüyle yerleştirilen 3. kayyum rektör olan Necdet Budak’ın akademi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan icraatlarından bahsetmeyi öğrenci dayanışmasına da, üniversitemizin tarihine de borç biliyoruz. Ege Üniversitesi toplumsal tüm süreçlerden payını alan, hatta toplumsal süreçlerin bir yansıması olarak görülmesi gereken üniversitelerden biridir" denildi.

ege-universitesi-nde-kayyum-rektore-mesaj-kutusu-829214-1.

Kampüslerin öğrencilerin yaşam alanı olmaktan çıkarılıp kayyum rektörlerin inşaat alanlarına, akademik kadroların da AKP teşkilatlarına dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen öğrenciler, "2007’de AKP milletvekili olan ve 2017’den beri Ege Üniversitesi’nin rektörü olan Kayyum Rektör Necdet Budak’ın öğrencilere sunduğu “öğrenci dostu” imajına ilişkin bazı muğlaklıklara cevaben sıralayalım; Ege Üniversitesi’ne atandığı günden bu yana, önceki dönemlerden beri hali hazırda kayyum rektörler tarafından idare edilen üniversitemizdeki öğrencilerin, sosyalleşme ve bilgi üretme alanları olan öğrenci toplulukları ve kulüpleri kapatıldı" ifadeleri kullanıldı.

SEZEN ZAMBAK UNUTULMADI

Yapılan açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu Sezen Zambak, diplomasını almaya geldiğinde ehliyetsiz bir traktör sürücüsü tarafından katledildi. Sezen Zambak’ın hayatını kaybetmesinin sorumlusu üniversiteyi bir rant alanına, inşaat alanına çeviren Kayyum Rektör’ün kendisidir. Üniversiteleri de Tek Adam’lar yönetmektedir. Ancak biz üniversiteliler, toplumsal bilginin tek bir tezden oluşmadığını ve Ege Öğrenci Dayanışması’nın da tüm bu öğrenci düşmanı, bilim düşmanı zihniyete karşı yan yana ve dayanışma içerisinde olduklarını duyuruyoruz. Ege Üniversitesi özgür, özerk ve demokratik bir üniversite olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."