Ege Üniversitesi'nde kadın öğrenciyi taciz eden sanık serbest bırakıldı!

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de bulunan Ege Üniversitesi Kampüsü Kredi Yurtlar Kurumu önünde bir kadın öğrenciyi taciz eden ve gözaltına alınan 34 yaşındaki Aykut Y. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aykut Y. 14 Ekim Pazartesi (14 Ekim) gece saatlerinde, Ege Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu önünde, bir kadın öğrenciyi cinsel organını göstererek taciz etti.

Öğrenciler, durumu üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, Aykut Y.'yi gözaltına aldı.

Bornova Polis Merkezi'ne götürülen Aykut Y., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Ege Üniversitesi yerleşkesinde bir kadın öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Aykut Y., üniversite güvenlik birimi tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti.

Ege Üniversitesi Senatosu'ndan yapılan açıklamada, üniversite yerleşkesine bir yakınını bırakmak için, yakınına ait öğrenci kimliğiyle giriş yapan bir kişinin, bir kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu şikayeti üzerine yakalanarak polise teslim edildiği bildirilmişti.