Ege Üniversitesi’nden ‘bir hizmet daha' : Cezaevi turnikesi

Ege Üniversitesi’nde geçen şubat ayında Kürt öğrencilere saldırı ile başlayan ve ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrası başlatılan olağanüstü hal uygulamaları yaz döneminde de devam ediyor. Rektörlüğün son icraati, okulun girişine iki metre yüksekliğinde demir turnikeler koymak oldu.

YASAKLAR SİLSİLESİ
Rektörlük, geçen dönem fakülteler arasına tel örgüler çekerek geçişleri, bunun yanı sıra okul topluluklarının etkinliklerini, bahar şenliklerini ve mezuniyet törenlerini yasaklamıştı. Okula giriş çıkışlarda kimlik sorgulaması yapılırken, yapılan eylemlerde birçok öğrenciye soruşturma açılmış, ardından da İletişim ve Edebiyat Fakültesi önündeki alan paravanlarla çevrilmişti.

BİLİMSEL DEĞİL BASKICI
Geçen dönem hayata geçirilen bu olağanüstü hal uygulamalarından sonra okul yönetimi işleri derinleştirerek yeni döneme turnikelerle giriş yaptı. İlk olarak Yabancı Diller Fakültesi çevresine yapılan tel örgü çalışması yıl içerisinde tüm fakültelerde gerçekleştirilecek. Yeni dönemle beraber öğrenciler cezaevine girer gibi okula giriş yapacak, öğrenci olmayanlar ise okula giremeyecek.

Öğrenciler ise okul içerisinde yaşanan bu gelişmelere tepkili. Okula her giriş çıkışta turnikeleri kullanmak zorunda kalan öğrenciler üniversitedeki ortamın bilimsellikten ve sosyallikten uzaklaştığını belirterek, kendilerini baskı altında hissettiklerini dile getirdi.

Sergen Uçak-Onur Erkan